ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

0 Κορμοί που θυμίζουν… κερματοδέκτες!

Μια συνήθεια στην Αγγλία που προέρχεται από αρχαία δοξασία.
Perierga.gr - Κορμοί που θυμίζουν... κερματοδέκτες
Η συνήθεια ορισμένων να ρίχνουν κέρματα σε σιντριβάνια, πηγές και άλλους χώρους, κάνοντας ταυτόχρονα μια ευχή και ελπίζοντας με την προσφορά αυτή να βγει αληθινή, εφαρμόζεται και στην Αγγλία. Με μια διαφορά: εκεί απ’ ότι φαίνεται τα κέρματα δεν τα ρίχνουν στο νερό αλλά τα σφηνώνουν σε κομμένους κορμούς δέντρων! Έτσι σε πολλά δάση ολόκληρης της χώρας, μπορεί να συναντήσει κανείς ολόκληρους κορμούς που με την πάροδο του χρόνου έχουν μετατραπεί σε κανονικούς «κερματοδέκτες»!


Τα κέρματα έχουν σφηνωθεί στους κορμούς από περαστικούς που ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα έχουν καλή τύχη. Μάλιστα, σε ορισμένους κορμούς βρίσκονται κέρματα παλαιότερων εποχών. Σε ένα χωριό της Ουαλίας, το Portmeirion, βρίσκονται επτά τέτοιοι κορμοί με πλήθος κερμάτων σφηνωμένα πάνω τους.

Ο Meurig Jones που εργάζεται στο χωριό αυτό, δήλωσε στο βρετανικό BBC: «Δεν είχαμε ιδέα γιατί γινόταν αυτό, όταν προσέξαμε τρεις κορμούς γεμάτους κέρματα. Έκανα μια έρευνα και ανακάλυψα πως τα δέντρα αυτά θεωρούνταν “δέντρα των ευχών”». Η ονομασία αυτή δίνεται σε δέντρα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερες εποχές από τους ανθρώπους για να ζητήσουν κάτι από φανταστικές θεότητες. Πολλοί μάλιστα θεωρούσαν ότι στα δέντρα αυτά κατοικούσαν πνεύματα και γι’ αυτό τοποθετούσαν γλυκά και δώρα πάνω τους. Η παλαιότερη αυτή δοξασία, έχει αντικατασταθεί σήμερα από τη συνήθεια του σφηνώματος των κερμάτων.

Perierga.gr - Κορμοί που θυμίζουν... κερματοδέκτες
Σύμφωνα με τον Meurig Jones η συνήθεια αυτή με τα κέρματα, χρονολογείται στη Βρετανία από τις αρχές του 1700, συμπληρώνοντας πως σε ένα τέτοιο δέντρο στη Σκωτία, έχει βρεθεί ένα χρυσό φλορίνι σφηνωμένο πάνω του!
Perierga.gr - Κορμοί που θυμίζουν... κερματοδέκτες
Perierga.gr - Κορμοί που θυμίζουν... κερματοδέκτες
Perierga.gr - Κορμοί που θυμίζουν... κερματοδέκτεςπηγή: newsbeast.gr
http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...