ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

0 Σαμοθράκη | Υποψήφια για «Παγκόσμιο Πάρκο Βιόσφαιρας»


«Παγκόσμιο Πάρκο Βιόσφαιρας» φιλοδοξεί να χαρακτηριστεί η Σαμοθράκη, που κατέθεσε σχετική αίτηση στην Unesco, στο πλαίσιο του προγράμματος «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα».
Η πρωτοβουλία για την κατάθεση του σχετικού φακέλου στην Unesco ανήκει στους ερευνητές του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας της Βιέννης, της καθηγήτριας και προέδρου Μαρίνα Φίσερ Κοβάλσκι και του υποψήφιου διδάκτορα, περιβαλλοντολόγου Λάζαρου Ξενίδη, ενώ είχε και τη στήριξη του δήμου Σαμοθράκης.


Το πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και έχει στόχο την προώθηση μίας σχέσης ισορροπίας μεταξύ των ανθρώπων και της βιόσφαιρας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Unesco δημιούργησε ένα παγκόσμιο δίκτυο από «πάρκα βιόσφαιρας», δηλαδή περιοχές που αποτελούν φυσικά οικοσυστήματα και στις οποίες διασφαλίζεται η διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας, μέσω της βιώσιμης χρήσης της.


Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» συμμετέχουν πάνω από 100 χώρες, ενώ περισσότερες από 450 περιοχές έχουν χαρακτηριστεί «πάρκα βιόσφαιρας». Η επίσημη αίτηση προς την UNESCO υπεγράφη από τον δήμαρχο Σαμοθράκης Γεώργιο Χανό, τον πρόεδρο της Ελληνικής επιτροπής Άνθρωπος και Βιόσφαιρα Δρ.Μιχαήλ Σκούλο και την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα. Σημειώνεται πως η μελέτη για να διερευνηθεί εάν η Σαμοθράκη πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο πρόγραμμα, χρηματοδοτήθηκε από την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών.

http://tvxs.gr
http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...