ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

0 Τέσσερις νέες λίμνες γεννιούνται στη Βόρεια Ελλάδα



Με την ολοκλήρωση του φράγματος του Ιλαρίωνα στα τέλη του 2012 αναμένονται μεγάλα αναπτυξιακά δεδομένα στην περιοχή. Ορεινές περιοχές όπως τα Γρεβενά και η Δεσκάτη θα αποκτήσουν  παραλία ενώ ένα σύστημα τεσσάρων διαδοχικών λιμνών, μοναδικό στον ελλαδικό χώρο θα δημιουργηθεί γύρω από τις περιοχές της Βέροιας, της Κοζάνης, των Γρεβενών και της Δεσκάτης.


«Το οικοσύστημα αυτό συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα (φυσική ομορφιά, υγροβιότοπους, πλούσια βιοποικιλότητα) και σε συνδυασμό με τις οροσειρές που το περιβάλλουν, αποτελεί ένα απόθεμα πολύτιμης αξίας. Το απόθεμα αυτό μπορεί, με ένα κοινό σχέδιο ανάδειξης και αξιοποίησης, να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη και την οικονομική στήριξη όλων των παραλίμνιων οικισμών των Δήμων Βέροιας, Γρεβενών, Δεσκάτης, Κοζάνης και Σερβίων - Βελβεντού.


Οι “διαδρομές των λιμνών” μπορούν να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό» σημειώνει ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους δημάρχους των παραπάνω περιοχών σε σύσκεψη για την αξιοποίηση και ανάδειξη των τεχνητών λιμνών του ποταμού Αλιάκμονα.
«Ο μικρός αριθμός των ΟΤΑ ευνοεί τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία», αναφέρει και επισημαίνει ότι θα αναζητηθούν κεφάλαια από χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε ευρωπαϊκά, είτε εθνικά.

http://www.newsbeast.gr
http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...