ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

0 Η δωρεάν παιδεία της Διαμαντοπούλου !!! Οι γονείς αγοράζουν τα «δωρεάν» σχολικά βιβλία! ... Θα δούμε και μαύρη αγορά;




Μετά το φιάσκο των σχολικών βιβλίων δεν είναι λίγοι οι γονείς που απογοητευμένοι από τις περίφημες φωτοτυπίες και τα dvd της κυρίας Διαμαντοπούλου περνούν πλέον από τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς τους αποφασισμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν τα σχολικά εγχειρίδια των παιδιών τους.

Αυτή τη στιγμή τίτλοι βιβλίων υπάρχουν σε ορισμένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, στα οποία σε καθημερινή βάση δημιουργείται ουρά από γονείς και μαθητές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα βιβλία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και τα βιβλιοπωλεία έχουν ελλείψεις σε τίτλους σχολικών εγχειριδίων, ενώ τα τεύχη που έχουν στη διάθεσή τους είναι περιορισμένα.



Έτσι λοιπόν για την Α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου διατίθενται σε μικρές ποσότητες και τα επτά βιβλία δηλαδή Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Μουσική, Ανθολόγιο, Λεξικό, Φυσική Αγωγή και Εικαστικά.
Για τη Β' τάξη Δημοτικού υπάρχει η Γλώσσα, τα Μαθηματικά και η Μελέτη Περιβάλλοντος, ενώ το Λεξικό, τα Εικαστικά και το Ανθολόγιο είναι τα ίδια βιβλία με αυτά της Α' Δημοτικού.


Για την Γ' τάξη Δημοτικού υπάρχουν λίγα τεύχη Μαθηματικών, Ιστορίας, Εικαστικών (κοινό βιβλίο με τη Δ' τάξη), Φυσικής Αγωγής και το Ανθολόγιο, ενώ δεν υπάρχουν τα βιβλία της Γλώσσας και της Μελέτης Περιβάλλοντος. Οι μαθητές της Δ' τάξης Δημοτικού μπορούν να βρουν μόνο τη Μελέτη Περιβάλλοντος, τα Μαθηματικά, τη Γλώσσα και την Ιστορία, ενώ δεν υπάρχει βιβλίο Μουσικής.


Χωρίς τα βασικά βιβλία αυτά της Γλώσσας και των Μαθηματικών θα ξεκινήσει η χρονιά για τους μαθητές των Ε' και Στ' καθώς τα βιβλία είναι καινούργια, με νέο περιεχόμενο και δεν έχουν ακόμη τυπωθεί. Κατόπιν αυτών, οι μαθητές μπορούν της Ε' τάξης μπορούν να αγοράσουν τα βιβλία της Ιστορίας, Αγγλικών, Ερευνώ και Ανακαλύπτω, Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής, ενώ της Στ' τάξης έχουν τη δυνατότητα να βρουν στο εμπόριο τα βιβλία Ερευνώ και Ανακαλύπτω, της Μουσικής και των Αγγλικών, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στη Γεωγραφία.

Τα σχολικά εγχειρίδια του Δημοτικού κοστίζουν από 0.90 ευρώ -τετράδιο εργασιών Μαθηματικών Ε' τάξης- έως και 5 ευρώ -ανθολόγιο Ε' και Στ' τάξεων-. Ο μέσος όρος των τιμών των βιβλίων κυμαίνεται στα 2 και 3 ευρώ.

Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η εικόνα στα βιβλιοπωλεία είναι καλύτερη. Για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου διατίθενται όλα τα σχολικά εγχειρίδια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις τάξεις του Λυκείου. Οι μόνες ελλείψεις που παρατηρούνται είναι στα βιβλία Χημείας, Φυσικής και Άλγεβρας της Α' τάξης του Λυκείου.

Οι τιμές των βιβλίων Γυμνασίου και Λυκείου ξεκινούν από 1 ευρώ και φτάνουν έως και τα 7.50 ευρώ -λεξικό Νέας Ελληνικής Γλώσσας για τις Α', Β' και Γ' τάξεις Γυμνασίου. Οι βιβλιοπώλες σημειώνουν πως τις επόμενες ημέρες εάν συνεχιστεί με την ίδια ένταση η πώληση σχολικών βιβλίων τότε θα αδειάσουν και τα δικά τους ράφια, ενώ πολλά παιδιά θα αναγκαστούν τελικά να κάνουν μάθημα με τις φωτοτυπίες.

protothema
http://www.triklopodia.com/
http://katohika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...