ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

0 Τop 10: Extreme ξενοδοχεία για «ψαγμένους»

Σε σωσίβια λέμβο ή σε αλευρόμυλο, σε ορυχείο ή σε σπηλιά, κάτω από τον πάγο ή τη θάλασσα, αυτή η διαμονή δε μοιάζει με τίποτα από όσα έχεις ζήσει μέχρι τώρα.
Ετοιμάσου ψυχολογικά για 10 off- limits ξενοδοχεία, για «γερά νεύρα» αλλά και για όσους επιλέγουν να ταξιδεύουν πέρα από τα όρια. Ασυνήθιστα ξενοδοχεία, wild, ρομαντικά, extreme, funky, το καθένα με το δικό του διασκεδαστικό concept, παρουσιάζονται από την εταιρία Unusual Hotels of the World και απευθύνονται σε ειδικές… περιπτώσεις ταξιδιωτών, ανοίγοντας το δρόμο για μια πραγματικά ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία.

Aρ. 10 : Cappadocia Cave Resort & SPA, Nevsehir, Τουρκία


Σκαλισμένο θαρρείς στην πλαγιά του Αργαίου όρους στη μυστηριακή και μαγευτική Καππαδοκία, το πολυτελές Cappadocia Cave Resort & SPA μοιάζει να ακροβατεί μεταξύ μύθου και πραγματικότητας. Η μοναδικότητα του τοπίου είναι αξεπέραστη, κάτι μεταξύ ηφαιστειακού και σεληνιακού τοπίου, με στρώσεις από κρητιδικό ασβεστόλιθο που δημιουργούν ιδιαίτερους σχηματισμούς. Άλλωστε η περιοχή της Ανατολίας φημίζεται για τις σπηλιές στους βράχους και μάλιστα έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα μείνεις σε πολυτελή δωμάτια και σουίτες σκαλισμένα στον ασβεστόλιθο, θα κάνεις μπάνιο σε εσωτερική πισίνα με θέα και θα απολαύσεις αυθεντικό τουρκικό χαμάμ στο εκπληκτικό spa, ξαπλωμένος σε ζεστό μάρμαρο, αφήνοντας τις αισθήσεις σου να χαλαρώσουν κάτω από το μαγικό άγγιγμα των ειδικών. Highlight της επίσκεψης, η βόλτα με αερόστατο πάνω από την Καππαδοκία. Απλά, μαγευτική!
• Τιμές: Οι σουίτες ξεκινούν από €400/ διανυκτέρευση
• Μάθε περισσότερα στο www.ccr-hotels.com

Aρ. 9 : Elqui Domos, Pisco Elqui, Χιλή


Όπως λέμε «ένα μεγάλο παιδί μετράει τα άστρα»! Το ξενοδοχείο αυτό είναι εμπνευσμένο από την Αστρονομία και έχει κατασκευαστεί γύρω από το όνειρο της παρατήρησης των άστρων, όταν ακόμη είμαστε παιδιά και τα παρατηρούσαμε από το παράθυρο, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler το συγκαταλέγει στους «10 ομορφότερους γαμήλιους προορισμούς», ενώ είναι το μοναδικό αστρονομικό ξενοδοχείο στο Νότιο Ημισφαίριο. Οι επτά γαιωδαιτικοί θόλοι έχουν διώροφη διάταξη, με το σαλόνι και το λουτρό στον πρώτο και την κρεβατοκάμαρα με την αποσπώμενη οροφή πάνω από αυτήν στο δεύτερο. Οι φιλοξενούμενοι κάνουν πραγματικά όνειρα γλυκά κάτω από τη γαλήνη των αστεριών, ενώ ίσως έχεις τη μοναδική ευκαιρία να καυχηθείς ότι της χαρίζεις τον ουρανό με τα άστρα, καθώς τα τηλεσκόπια που διαθέτει κάθε δωμάτιο προσφέρουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο σύμπαν!
• Τιμές: από €250/ το δωμάτιο/ διανυκτέρευση
• Μάθε περισσότερα στο www.piscoelqui.com

Aρ. 8 : Propeller Island City Lodge, Βερολίνο, Γερμανία


Ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο με 30 δωμάτια που ξεπερνούν κάθε φαντασία, το ένα εντελώς διαφορετικό από τα άλλα, αλλά με την ίδια τρέλα να τα χαρακτηρίζει, όπως τα ιπτάμενα ή τα αναποδογυρισμένα κρεβάτια, δημιουργίας του Γερμανού καλλιτέχνη Lars Stroschen. Αν το χαρακτηρίσεις απλά ξενοδοχείο το ρίχνεις. Πρόκειται για ένα «ζωντανό έργο τέχνης». Το δωμάτιο Chicken Curry είναι φωτεινότατο, με μεγάλα ανοίγματα και παλ ροζ τοίχους, αλλά μοιάζει με φωτογραφικό στούντιο και όχι υπνοδωμάτιο. Που είναι το κρεβάτι; Κοίταξε κάτω από το πάτωμα, θα το βρεις κρυμμένο κάτω από μια καταπακτή. Στο Space Cube το μπλε χρώμα «βγάζει μάτι» ενώ είναι ιδανικό αν μαλώνεις συχνά με το ταίρι σου. Με μιας το μηχανικό κρεβάτι από διπλό διαιρείται σε δύο μονά και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αισθησιακοί τόνοι του λιλά και του μοβ στο δωμάτιο Nude δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα, μέσα σε ένα χώρο όπου κυριαρχεί το βελούδο και προδιαθέτει για το παιχνίδι της σαγήνης.
• Τιμές: Οι τιμές ξεκινούν από €100 το δωμάτιο / διανυκτέρευση
• Μάθε περισσότερα στο www.propeller-island.com

Aρ. 7 : Iglu-Dorf Zermatt, Zermatt, Switzerland


Κρύο καιρός για δύο και η διαμονή σε ένα παγωμένο igloo είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να την έχεις κολλημένη πάντα δίπλα σου (ή για να την κάνεις να μη θέλει να σε ξαναδεί ούτε στο όνειρό της!). Μιλάμε για το Igloo Village στο Zermatt, στη νότια Ελβετία και ένα χωριό από πάγο, κτισμένο σε υψόμετρο 1600 μ. Πρόκειται κυριολεκτικά και πρακτικά για το «coolest» ξενοδοχείο των Άλπεων. Οι backpackers που δεν «μασάνε», κλείνουν ένα «κρύο» δωμάτιο, παίρνουν το απεριτίφ τους «al fresco» και ζεσταίνονται με κρασί και φοντί. Διαθέτει 34 κρεβάτια από πάγο (κάτι σαν κοινόνβιο), μια ρομαντική σουίτα – Ιγκλού με ιδιωτικό τζακούζι και ένα μπαράκι. Έτσι, ξεκινάς με το υδρομασάζ και χαλαρώνεις με θέα το πανέμορφο χιονισμένο Matterhorn. Αν θέλεις, μπορείς να κατασκευάσεις το δικό σου ιγκλού με τις οδηγίες των ειδικών.
• Τιμές: από €200 το ζευγάρι (99€ το άτομο μεσοβδόμαδα και 119€ το άτομο τα Σαβ/κα)
• Μάθε περισσότερα στο www.iglu-dorf.com

Aρ. 6 : Library Hotel, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Θα πέσεις με τα μούτρα στο διάβασμα στο Library Hotel της Νέας Υόρκης. Αν έχεις και αϋπνίες, ε, τότε είναι που σώθηκες! Κάθε όροφος του ιδιαίτερου αυτού ξενοδοχείου είναι αφιερωμένος σε μια από τις κατηγορίες βιβλίων που ορίζει το Δεκαδικό Σύστημα Ταξινόμησης Dewey (είναι διεθνές σύστημα ταξινόμησης σε δέκα κατηγορίες: Γενικά θέματα, Φιλοσοφία και ψυχολογία, Θρησκεία, Κοινωνικές επιστήμες, Γλώσσα, Φυσικές επιστήμες και μαθηματικά, Tεχνολογία (εφαρμοσμένες επιστήμες), Τέχνες και διασκέδαση, Λογοτεχνία και ρητορική, Ιστορία και γεωγραφία). Kάθε δωμάτιο του συγκεκριμένου ορόφου έχει τη δική του βιβλιοθήκη με την αντίστοιχη του ορόφου βιβλιογραφία. Το πασίγνωστο αυτό μπουτίκ ξενοδοχείο στην καρδιά του Μανχάταν είναι θησαυρός γνώσης και ένας από τους αγαπημένους χώρους της ελίτ, καθώς χαρακτηρίζεται από Ευρωπαϊκό, ultra chic feeling. Από ρομαντικές νουβέλες μέχρι αστρολογία, δε θα ξέρεις τι να επιλέξεις. Τον 4ο για Λογοτεχνία ή τον 7ος για Τέχνες; Διάλεξε το δωμάτιο Erotic Literature, για να μάθεις περισσότερα μυστικά από τους ειδικούς ή αν νιώθεις ακόμη παιδί, ζήτησε το δωμάτιο των Παραμυθιών (Fairy tale room).
• Τιμές: Οι τιμές κυμαίνονται από €250-€400/ δωμάτιο/ διανυκτέρευση
• Μάθε περισσότερα στο www.libraryhotel.com

Aρ. 5 : The Marmara Antalya, Sirinyali Antalya, Mahallesi, Τουρκία


Το μοναδικό περιστρεφόμενο ξενοδοχείο του κόσμου, το Marmara Antalya, σπάει τα παραδοσιακά δεσμά της αρχιτεκτονικής και μεταμορφώνεται σε ένα υπερσύγχρονο και διαφορετικό ξενοδοχείο στις ακτές της Μεσογείου. Φωλιασμένο στους εντυπωσιακούς λόφους Falez, στη νότια ακτή της Τουρκίας, το ξενοδοχείο περιστρέφεται 360 μοίρες, εξασφαλίζοντας πανοραμική θέα της γαλάζιας Μεσογείου, της ακτογραμμής της Αντάλιας και των χιονοσκέπαστων βουνών του Ταύρου.
Ακολουθώντας αρχές της ναυπηγικής, όπου το νερό μιας ειδικά σχεδιασμένης πισίνας κινεί τους μηχανισμούς, μπορεί να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή ακόμη και σε 3 ώρες, αλλά το συνηθέστερο είναι επτά (για ευνόητους λόγους)!. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός χάρισε στο ξενοδοχείο The Marmara Antalya την υποψηφιότητα για τον τίτλο “Best Hotel Architecture” στα Prix Villegiature Awards, που τιμούν τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη.
Τα μεγάλα παράθυρα, οι γυάλινες πόρτες μεταξύ υπνοδωματίου και λουτρού, ακόμη και οι μπανιέρες, όλα επωφελούνται της υπέροχης θέας, προσφέροντας άνετη πολυτέλεια, απαλούς διακοσμητικούς τόνους, απλότητα και φυσικά υλικά που ταιριάζουν απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο. Το ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτική παραλία μέσω ενός εντυπωσιακού τούνελ γεμάτου σταλακτίτες. Έχει εξωτερική πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, spa με παραδοσιακό τούρκικο χαμάμ, γυμναστήριο, και ένα τεχνητό ποτάμι με μηχανισμό κυματισμού και ροής υδάτων, για πολλά θαλάσσια σπορ.
• Τιμές: Θα μείνετε σε 214 μοντέρνα δωμάτια, με κόστος από €250-€400 το δωμάτιο/ διανυκτέρευση
• Μάθε περισσότερα στο www.themarmarahotels.com

Aρ. 4 : The Windmill B+B, Scarborough, Βόρειο Yorkshire, Ην. Βασίλειο


Είναι ηλικίας 220 ετών και απευθύνεται αυστηρά σε μη καπνιστές. Ο αλευρόμυλος αυτός του 18ου αιώνα, λίγα λεπτά από το κέντρο του Scarborough στο Βόρειο Γιόρκσαϊρ, είναι ο τελευταίος εναπομείνας μύλος της περιοχής, έχοντας σταματήσει να αλέθει καλαμπόκι από το 1927. Έκτοτε, πέρασε σε ιδιωτικά χέρια, ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 3 αστέρων. Οι τωρινοί ιδιοκτήτες του, Αngela και Roland θα σας υποδεχτούν με ένα μεγάλο χαμόγελο, περήφανοι για το κατάλυμα που έχουν δημιουργήσει με μεράκι. Το πανδοχείο διαθέτει 9 δωμάτια που «βλέπουν» στην κεντρική αυλή και σε κοιμίζουν σε king-size κρεβάτια με ουρανό. Επίσης, υπάρχουν δύο σουίτες, μία για οικογένειες και μια δεύτερη για νεόνυμφους, η τελευταία με δικό της μπαλκόνι με θέα.
• Τιμή: Το οικονομικότερο δωμάτιο για την χαμηλή περίοδο ξεκινά από €88/ διανυκτέρευση
• Μάθε περισσότερα στο www.scarborough-windmill.co.uk

Aρ. 3 : PJ’s Underground Motel, White Cliffs, Αυστραλία


Τη διαμονή σου στο ξενοδοχείο – ορυχείο στο White Cliffs της Αυστραλίας θα τη φυλάξεις στη μνήμη σαν πολύτιμο θησαυρό, όμοια με το πολύτιμο, λαμπερό οπάλι που εξόρυσσαν από το 1884 από την πλούσια σε κοιτάσματα γη. Στο εξαιρετικά όμορφα διαμορφωμένο υπόγειο πανδοχείο, στον ιστορικό λόφο Turleys, υπάρχουν έξι δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 21 άτομα κάτω από μια «οροφή» 64 εκατομμυρίων ετών!. Πέρα από την ιδιαιτερότητα του χώρου, σε κερδίζουν με την ευγένεια και την εξυπηρετικότητά τους, αλλά και με πολύ καλό σπιτικό φαγητό που ετοιμάζουν οι διαχειριστές του χώρου, Peter και Joanne. Τον ελεύθερο χρόνο σου μπορείς να κάνεις έναν περίπατο στη φύση, παρέα με τα καγκουρό ή να δοκιμάσεις την τύχη σου στην εξόρυξη οπαλίου στο κοντινό ορυχείο. Αν αποτύχεις, no problem. «Πετάξου» μέχρι το παραδίπλα κατάστημα με τα κοσμήματα και εντυπωσίασε την καλή σου με ένα ιδιαίτερο κόσμημα.
• Τιμή: Υπολόγισε τη χαμηλή περίοδο λιγότερο από €100/ διανυκτέρευση.
• Μάθε περισσότερα στο www.whitecliffsopalfield.com/pjs-underground

Aρ. 2 : Jules Undersea Lodge, Key Largo


Βασικά, για να έρθεις να μείνεις εδώ θα πρέπει να μη είσαι κλειστοφοβικός, να σου αρέσει η θάλασσα, να έχεις την μούρλα του Ιουλίου Βερν και τις βασικές γνώσεις για καταδύσεις. Αχθοφόροι δεν υπάρχουν στο Jules’ Undersea Lodge στο Key Largo της Florida και η ρεσεψιόν βρίσκεται 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ένα μικρό άνοιγμα επιτρέπει την είσοδο στο υποθαλάσσιο ξενοδοχείο, όπου νιώθεις να ανακαλύπτεις ένα μυστικό υποβρύχιο κλαμπ για λίγους. Συγκαταλέγεται στις κορυφαίες off-limit εμπειρίες των «Rich & Famous» και συνδυάζει την υποθαλάσσια έρευνα και την αγάπη για το βυθό με τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου (κλιματισμό, ζεστό νερό, στερεοφωνική μουσική, VCR/DVD) και φυσικά, gourmet δείπνο από το “mer-chef” και πρωινό με θέα τα πολύχρωμα ψάρια που λιμπίζονται τα ζεστά κρουασάν. Αν προτιμάς, μπορείς να μείνεις μόνο κάτω από το νερό για όλη τη διάρκεια της διαμονής σου, χωρίς να αναδυθείς καν στην επιφάνεια. Μη διανοηθείς να ανοίξεις το παράθυρο για να χαϊδέψεις τα ψάρια!
• Τιμή: Το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με το πακέτο που θα διαλέξεις, από €400 τη βραδιά. αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις δίπλωμα κατάδυσης, τουλάχιστον τα βασικά.
• Μάθε περισσότερα στο www.jul.com

Aρ. 1 : The Capsule Hotel, Ολλανδία


Βρισκόμαστε αγκυροβολημένοι στη Χάγη της Ολλανδίας και ετοιμαζόμαστε να διανυκτερεύσουμε σε μια σωσίβια λέμβο που κάποτε αποτελούσε απαραίτητο εξοπλισμό μιας πλωτής εξέδρας εξόρυξης πετρελαίου. Κατασκευής 1972 και με διάμετρο 4,25 μέτρα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «αποθέωση της πολυτελούς διαμονής» και αρκετοί το βρίσκουν άβολο να πρέπει να στριμώχνεσαι σε ένα τόσο μικρό χώρο. Το κουβούκλιο δεν έχει αλλάξει καθόλου από την αρχική του μορφή, πέραν της προσθήκης μιας κλειδαριάς στο εξωτερικό και μιας χημικής τουαλέτας στο εσωτερικό. Χωράει μέχρι και τρία άτομα, οπότε, ευκαιρία να «τη στριμώξεις!». Τα μπαρ της Χάγης είναι δίπλα, αλλά πρόσεχε πώς θα βγεις και κυρίως, πώς θα μπεις, γιατί η κάψουλα κουνάει και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελες να δοκιμάσεις τη θερμοκρασία του νερού!
• Τιμή: Θα σου κοστίσει λιγότερο από 200€ τη βραδιά, ενώ υπάρχουν διάφορα πακέτα διαμονής, από το βασικό πακέτο με υπνόσακο και ελαφρύ γεύμα μέχρι το πολυτελές πακέτο James Bond.
• Μάθε περισσότερα στο www.unusualhotelsoftheworld.com

Πηγή: menslounge.gr
http://a-pistefto.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...