ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

0 Βρήκαν φάρμακο που παρατείνει τη ζωή


Βρήκαν φάρμακο που παρατείνει τη ζωήΑμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν πως κατόρθωσαν να παρατείνουν σημαντικά τη ζωή παχύσαρκων ποντικιών, χορηγώντας τους ένα ειδικά σχεδιασμένο φάρμακο.

Το φάρμακο λέγεται SRT-1720 και προστάτευσε τα ποντίκια από τα νοσήματα που συνοδεύουν την παχυσαρκία, ελαττώνοντας την ποσότητα του λίπους στο συκώτι τους και αυξάνοντας την ευαισθησία του οργανισμού τους στην ινσουλίνη.
Τα οφέλη αυτά, και ορισμένα άλλα, επέτρεψαν στα ζώα να ζήσουν κατά μέσον όρο 44% περισσότερο απ’ ό,τι άλλα παχύσαρκα ποντίκια, στα οποία δεν χορηγήθηκε το φάρμακο.

Αντίστοιχα φάρμακα που μοιάζουν πολύ με το SRT-1720 δοκιμάζονται ήδη σε ανθρώπους.
Όπως γράφουν ο δρ Ραφαέλ ντε Κάμπο, γεροντολόγος στο Εθνικό Ίδρυμα Γηράνσεως (NIA) των ΗΠΑ, και οι συνεργάτες του, στην νέα ιατρική επιθεώρηση «Scientific Reports», «τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν για πρώτη φορά την δυνατότητα του σχεδιασμού νέων (φαρμακευτικών) μορίων, τα οποία είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην ενθάρρυνση της μακροζωίας και της πρόληψης πολλαπλών ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας».
Σύμφωνα με την έρευνά τους, το φάρμακο προστάτευσε τα ζώα από τον διαβήτη, την καρδιοπάθεια, τον καρκίνο, αλλά και από την περαιτέρω αύξηση του σωματικού τους βάρους, παρότι τους επετράπη να τρώνε ό,τι ήθελαν.
Επιπλέον, τα ζώα που πήραν το φάρμακο έδειξαν βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, παρότι δεν γυμνάζονταν καθόλου.
Το SRT-1720 και τα άλλα πειραματικά σκευάσματα, μιμούνται τη δράση της ρεσβερατρόλης – του συστατικού του κόκκινου κρασιού, το οποίο έχει αποδειχτεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου και της καρδιοπάθειας.
Τα φάρμακα αυτά δρουν ενεργοποιώντας ένα γονίδιο που λέγεται SIRT1 και το οποίο παίζει ρόλο κλειδί στη μακροζωία και την ενεργητικότητα. Είναι δε τόσο ισχυρά, ώστε παρέχουν οφέλη στην υγεία εφάμιλλα με αυτά που θα παρείχε η κατανάλωση… 8.000 μπουκαλιών κρασιού!
«Για μένα, το πιο σημαντικό από τα ευρήματά μας είναι τα οφέλη στην υγεία, παρά την κακή διατροφή», δήλωσε ο δρ ντε Κάμπο. «Δεν μ’ ενδιαφέρει πολύ το να ζήσω 5 χρόνια περισσότερο, αρκεί όσο θα ζήσω να είμαι απολύτως υγιής. Και αυτό υπόσχονται τα φάρμακα που μελετάμε».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι δοκιμές των φαρμάκων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μέσα στην επόμενη πενταετία.
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...