ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

0 Οι καταρράκτες του ποταμού Iguazu

Ο ποταμός Iguazu βρίσκεται στα σύνορα της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Το όνομα Iguazu σημαίνει "μεγάλα νερά". Οι καταρράκτες χωρίζουν τον ποταμό στο άνω και κάτω Iguazu. Ξεκινά από την πόλη Curitiba, διασχίζει κατά ένα μεγάλο μέρος την Βραζιλία και καταλήγει στα σύνορα της Βραζιλίας με την Αργεντινή.

Ο θρύλος λέει ότι ένας θεός σχεδίαζε να παντρευτεί μια όμορφη γυναίκα που ονομαζόταν Naipi. Αυτή όμως έφυγε με τον θνητό εραστή της, τον Taroba, με ένα κανό. Πάνω στην οργή του ο θεός έκοψε το ποτάμι στα δύο, δημιουργώντας τους καταρράκτες και καταδίκασε έτσι του δύο εραστές σε μια ατελείωτη πτώση.

Ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε τους καταρράκτες ήταν ο Ισπανός Conquistador Álvar Núñez Cabeza de Vaca το 1541, από τον οποίο έχει πάρει το όνομά του ένας από τους καταρράκτες, στην πλευρά της Αργεντινής. Επίσης ανακαλύφθηκαν εκ νέου, από τον Boselli, στα τέλη του 19ου αιώνα και απ' αυτόν ονομάστηκε άλλος ένας καταρράκτης στην πλευρά της Αργεντινής.

Το σύστημα αυτό των καταρρακτών αποτελείται από 275 καταρράκτες σε μήκος 2,7 χιλιομέτρων, από τον ποταμό Iguazu. Μερικοί από τους επιμέρους καταρράκτες έχουν ύψος περίπου 82 μέτρα, αν και η πλειοψηφία τους φτάνει στα 64 μέτρα περίπου.

Ο πιο εντυπωσιακός από όλους είναι ο καταρράκτης με το όνομα "the devil's throat". Έχει σχήμα U, ύψος 82 μέτρα, πλάτος 150 μέτρα και μήκος 700 μέτρα. Ο καταρράκτης αυτός σηματοδοτεί τα σύνορα Βραζιλίας-Αργεντινής.
Είναι ένα θαύμα του φυσικού κόσμου και έχει οριστεί από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι περισσότεροι επισκέπτες φτάνουν στους καταρράκτες από την πλευρά της Αργεντινής, από την πόλη Puerto Iguazu.

http://aksioperierga.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...