ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

1 Αιφνιδίασαν την κυβέρνηση οι διαδηλώσεις του… Facebook


Ακόμη κι αν υπήρχε κάποιος  στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, που  όντως πίστευε στα… φληναφήματα  του τελευταίου διήμερου ότι η  κυβέρνηση μπορεί να πάει σε δημοψήφισμα  υπό τις παρούσες κοινωνικές, οικονομικές  και πολιτικές συνθήκες, χθες πρέπει να εγκατέλειψε την ιδέα ασμένως και χωρίς περιστροφές.

Οι ογκώδεις διαδηλώσεις, που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν  σε λιγότερο από 24 ώρες σε όλες τις μεγάλες  πόλεις της χώρας και κυρίως η παρουσία 50.000 ανθρώπων στο Σύνταγμα θορύβησαν όσο τίποτε άλλο μέχρι τώρα την κυβέρνηση.

Δεν είναι μόνο η μαζικότητα, αλλά κυρίως η ταχύτητα, ο σύγχρονος τρόπος και το γεγονός ότι συνέρρευσαν στις διαδηλώσεις αυτές αυθόρμητα άνθρωποι πέρα από τα συνηθισμένα και καθιερωμένα πλαίσια των κοινωνικών και συνδικαλιστικών  κινημάτων. Άνθρωποι πέρα από τα κόμματα και τα συνδικάτα, με εντελώς διαφορετική  συμπεριφορά και διαθέσεις. Τα χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων αυτών ερευνώνται τώρα επισταμένως, όχι μόνο από την  κυβέρνηση, αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικοί παράγοντες ξεκαθαρίζουν ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ουδείς μπορεί να υποστηρίζει σοβαρά ότι  μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να πάει σε δημοψήφισμα ή ακόμη και εκλογές. «Θα φύγουμε χωρίς να το καταλάβουμε» σημειώνει χαρακτηριστικά έμπειρος κυβερνητικός παράγοντας.

Στην πραγματικότητα, στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν με αγωνία την κλιμάκωση αυτής της κοινωνικής κινητικότητας και ευελπιστούν ότι θα δοθεί σύντομα μία λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα για να υπάρξει μία εκτόνωση στο εκρηκτικό κοινωνικό πεδίο.

protothema.gr

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...