ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

0 Πανσέληνος στις 19 Μαρτίου με τη Σελήνη να πλησιάζει τη γη!

Στις 19 Μαρτίου η Σελήνη αναμένεται να πλησιάσει τη Γη σε απόσταση μόλις 356.578 χλμ.
  Πρόκειται για την κοντινότερη απόσταση μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων από το 1992, χαρίζοντας έτσι στους ρομαντικούς μια εντυπωσιακή Πανσέληνο και στους αστρονόμους ένα σπάνιο φαινόμενο γνωστό ως "σεληνιακή περίγειος".
  Με αφορμή αυτό, έχουν "ανάψει" οι συζητήσεις για τις συνέπειές του, τόσο αστρονομικά όσο και... αστρολογικά! Το pyles.tv σας παρουσιάζει όλες τις εκδοχές και συνιστά...
ψυχραιμία! Εδώ επιβιώνουμε από άλλα κι άλλα η σεληνιακή περίγειος θα μας τρομάξει!
Η εμπειρία του παρελθόντος

  Αρκετοί ωστόσο είναι εκείνοι που σπεύδουν να συνδέσουν το φαινόμενο - γνωστό και ως σεληνιακό περίγειο – με φυσικές καταστροφές που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενων κοντινών ταξιδιών της Σελήνης προς τη Γη.
  Σημείωση: ενδεχομένως να είναι σατανική σύμπτωση, αλλά πριν από λίγες ώρες ένας σφοδρός σεισμός χτύπησε την Ιαπωνία και το τσουνάμι που προκλήθηκε απειλεί δεκάδες περιοχές. Δείτε εδώ περισσότερα.
  Συγκεκριμένα, αναφέρουν τις χρονιές 1955, 1974, 1992 και 2005, κατά τις οποίες ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν πλήξει τον πλανήτη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τσουνάμι που τον Δεκέμβριο του 2004 είχε στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων στην Ινδονησία, λίγες μέρες πριν την εμφάνιση της τεράστιας Σελήνης στον νυχτερινό ουρανό τον Ιανουάριο του 2005.
Τι λένε έλληνες και ξένοι επιστήμονες

  Οι καθηγητές Αστροφυσικής του Α.Π.Θ. Λουκάς Βλάχος και Νικόλαος Σπύρου, κάνουν λόγο περί ανοησιών και υποστηρίζουν πως ο κόσμος δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη τέτοιες τοποθετήσεις.
  «Πρόκειται για μια μικρή ασήμαντη διαταραχή. Τίποτα απολύτως δε θα συμβεί. Μόνο περιφρόνηση μπορώ να έχω σ’ αυτούς που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, γιατί δείχνει αγραμματοσύνη και έλλειψη εμπιστοσύνης στην επιστήμη. Και να συνέβαινε κάτι τέτοιο, δε θα ήμασταν ατάραχοι αυτές τις μέρες. Θα μας απασχολούσε ιδιαίτερα», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο κ. Βλάχος. Από την πλευρά του ο κ. Σπύρου επισήμανε πως μπορεί η τροχιά της Σελήνης προς τη Γη να είναι ελλειπτική, αλλά αυτό δε συντρέχει καμία ανησυχία.
  Αλλά και οι ξένοι επιστήμονες  υπογραμμίζουν ότι το στενό φλερτ της Γης με τον δορυφόρο της δεν θα επηρεάσει τις ισορροπίες στον πλανήτη μας. " Δεν θα υπάρξουν σεισμοί ή εκρήξεις ηφαιστείων λόγω του φαινομένου, εκτός βέβαια και αν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να συμβούν" επισημαίνει ο ασ��ρονόμος Πιτ Γουίλερ από το Διεθνές Κέντρο Ραδιοαστρονομίας (ICRAR). "Αυτό που αναμένεται να παρατηρηθεί είναι η μεγαλύτερη από το συνηθισμένο άνοδος της στάθμης της παλίρροιας κατά τη διάρκεια του φαινομένου, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να είναι ανησυχητικό" προσθέτει.

   Και ο αυστραλός αστρονόμος Ντέιβιντ Ρένεκε συμπληρώνει χαριτολογώντας: "Με λίγη προσπάθεια μπορεί κανείς να συνδέσει οποιαδήποτε φυσική καταστροφή με κάποιο αστρονομικό γεγονός".
Η σχέση παλίρροιας και Σελήνης.
  Οι παλίρροιες παρατηρούνται κυρίως σε στενά περάσματα θαλασσών, ισθμούς, πορθμούς αλλά και στην ανοικτή θάλασσα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η στάθμη των νερών για 6 ώρες συνέχεια να ανεβαίνει και ύστερα πάλι για 6 ώρες να κατεβαίνει. Δηλαδή κάθε 24ωρο παρατηρούνται δύο ανυψώσεις και δύο ταπεινώσεις. Η άνοδος της στάθμης του νερού ονομάζεται πλημμυρίδα, η δε κάθοδος αμπώτη. Και τα δύο φαινόμενα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας.

   Το φαινόμενο της παλίρροιας προκαλείται κυρίως από τη Σελήνη. Η έλξη που ασκεί η Σελήνη πάνω στη Γη και συγκεκριμένα πάνω στο υγρό στοιχείο της, είναι 2,2 φορές μεγαλύτερη από την έλξη που ασκεί ο Ήλιος στο ίδιο στοιχείο. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι, ο Ήλιος μπορεί μεν να έχει 1.500.000 φορές περισσότερη μάζα από τη Σελήνη, βρίσκεται όμως σε απόσταση 375 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση που βρίσκεται η Σελήνη.
  
  Με αυτό σαν δεδομένο, αν υποθέσουμε, ότι όλη η επιφάνεια της Γης ήταν αποκλειστικά υδάτινη, τότε με την επίδραση της έλξης της Σελήνης τα νερά θα μαζεύονταν περισσότερο προς το μέρος της Σελήνης και, όπως διδάσκει η Μηχανική των ρευστών, θα μαζεύονταν και στο διαμετρικά αντίθετο μέρος της Γης. Η δύναμη της βαρύτητας που ασκεί η Σελήνη στη Γη, έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο της παλίρροιας.
  Το πλησιέστερο προς τη Σελήνη σημείο απέχει 12.756 Κm (διάμετρος της Γης) λιγότερο από το αντιδιαμετρικό σημείο. Έτσι, οι δυνάμεις που ασκεί ο Σελήνη στα δύο αυτά σημεία και στο κέντρο της Γης είναι διαφορετικές. Η διαφορά αυτή είναι η αιτία που δημιουργεί το φαινόμενο της παλίρροιας.
Η σεληνιακή περίγειος από... αστρολογική πλευρά!
   Η σεληνιακή περίγειος συμπίπτει με την πανσέληνο του μήνα και γίνεται στις 19 Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου. Το γεγονός επηρεάζει κυρίως όσους έχουν γεννηθεί γύρω στις 19 των μηνών Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

   Μια σημαντική όψη που πραγματοποιείται είναι το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, που σύμφωνα με τους αστρολόγους είναι μία θέση που θα δημιουργήσει μεγάλο φανατισμό, σε βαθμό υπερβολής! Είναι πολύ πιθανό να δούμε κοινωνικές εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο που θα συνοδευτούν από ακραία γεγονότα.
  Με δεδομένο ότι η 19η Μαρτίου ανήκει στα διαστήματα με "σελήvη εκτός πoρείας" όπως λένε εκείνοι που ασχολούνται με την αστρολογία, θα πρέπει να αναμένουμε μία δυσλειτουργία στην καθημερινότητά μας, ως προς γεγονότα που θα ξεκινήσουν αυτήν την περίοδο.
  Καλό είναι να αποφύγουμε σημαντικές διαπραγματεύσεις, υπογραφές ή αιτήσεις αλλά και νέες σχέσεις, αφού το πιθανότερο είναι ότι θα καθυστερήσουν ή δεν θα  εξελίχθουν ποτέ. Για όσους πιστεύουν στα ζώδια, οι αστρολόγοι λένε ότι τις ημέρες γύρω από την 19η Μαρτίου, τo αvθρώπιvo μυαλό δεv θα βρίσκεται και στην καλύτερη φάση... λειτoυργίας του! 

Πηγές: tovima.gr, unisex.gr/chalkida, typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...