ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

0 Πλανήτης Χ ο 10ος πλανήτης που θα είναι ορατός το 2012;


Οι πρώτες θεωρίες σχετικά με την ύπαρξη του 10ου πλανήτη ή πλανήτη Χ για κάποιους άρχισαν όταν αστρονόμοι παρατήρησαν διαταραχές στην τροχιά του πλανήτη Κρόνου.  Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο απο κάποιον άλλον πλανήτη και φυσικά άγνωστο σε εμάς.

Ο Κρόνος είναι ο 6ος πλανήτης κατά σειρά απόστασης απο τον Ήλιο και ο δεύτερος μεγαλύτερος του ηλιακού μας συστήματος μετά τον Δία.
Το 1781 ο Γουίλιαμ Χέρσερ ένας Βρετανός αστρονόμος γερμανικής καταγωγής ανακάλυψε

τον  πλανήτη Ουρανό χρησιμοποιώντας έναν μαθηματικό τύπο. 
Ο Ουρανός είναι ο 7ος πλανήτης κατά σειρά απόστασης απο τον Ήλιο και ο τρίτος σε μέγεθος του ηλιακού μας συστήματος. Αργότερα οι αστρονόμοι ανακάλυψαν διαταραχές στην τροχιά του πλανήτη Ουρανού. 
Ένας νεαρός αστρονόμος του 19ου αιώνα ο Τζον Κ. Άνταμς μαθηματικά απέδειξε και κατέδειξε  την θέση ενός γιγαντιαίου αντικειμένου έξω απο το ηλιακό μας σύστημα, αρκετά μεγάλο για να θεωρείτο αυτό υπεύθυνο για τις διαταραχές που είχαν δημιουργηθεί στον πλανήτη Ουρανό.
Ύστερα ο Γερμανός αστρονόμος Τζων Γκολ χρησιμοποίησε τον ίδιο μαθηματικό τύπο για να ανακαλύψει το 1846 τον πλανήτη Ποσειδώνα.
Ο Ποσειδώνας είναι ο 8ος πλανήτης κατά σειρά απόστασης απο τον Ήλιο και φυσικά οι αστρονόμοι ανακάλυψαν  επίσης διαταραχές  στην τροχιά του.

Όταν ο Κλάιντ Τομπολ ανακάλυψε τον πλανήτη Πλούτωνα το 1930 πολλοί αναρωτήθηκαν αν ήταν ο πλανήτης που δημιουργούσε αυτές τις διαταραχές. Όμως ο Πλούτωνας δεν είχε την μάζα που απαιτούταν ώστε να δημιουργήσει αυτές τις διαταραχές. Άν συγκρίνουμε τον Πλούτωνα με την Γή μπορούμε να δούμε πως είναι ένας μικροσκοπικός πλανήτης, η μάζα του είναι μικρότερη ακόμα και απο το φεγγάρι.  Σε ποιόν λόγο οφείλονταν αυτές οι διαταραχές;  Oι αστρονόμοι ήταν πεπεισμένοι πως υπήρχε κάποιος πλανήτης που αφενός για κάποιον λόγο δεν μπορούσαν να τον δούν, αφετέρου έβλεπαν τις διαταραχές που δημιουργούσε στο πέρασμα του. Έτσι στα χνάρια των παραπανώ αστρονόμων η ΝΑΣΑ συνέχισε να ψάχνει τον πλανήτη Χ. 
Το 1984 ένα άρθρο της "US NEWS" υποστήριζε πως το 1983, ο IRS, ένας δορυφόρος με υπέρυθρη τεχνολογία, ανακάλυψε ένα άγνωστο αντικείμενο 50 δισεκατομμύρια μίλια μακρυά και η ΝΑΣΑ είκαζε πως μπορεί να ήταν ο 10ος πλανήτης. 
Το 1992 σε μια συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε το εξής:  Άνεξήγητες μεταβολές στις τροχιές των πλανητών Ουρανού και Ποσειδώνα δείχνουν πως υπάρχει ένα μεγάλο σώμα έξω απο το ηλιακό μας σύστημα.  Είναι περίπου 4 με 8 φορές  το μέγεθος της Γής και έχει υψηλή κεκλιμένη τροχιά , 7 δισεκατομμύρια μίλια μακρυά απο τον Ήλιο'.
Ύστερα απο αυτήν την ανακοίνωση  το όλο θέμα σχετικά με την ύπαρξη του δέκατου πλανήτη ή πλανήτη Χ έπαψε να απασχολεί τους πάντες.
Κανένας δεν μπορεί να πεί κάτι με βεβαιότητα όσο μπορεί να θέσει κάποια ερωτήματα.. Τι είχε δει η ΝΑΣΑ τότε και πώς έμοιαζε αυτό το μεγάλο σώμα, διότι φωτογραφίες δεν υπάρχουν.

Ο  IRS είναι ένας δορυφόρος που χρησιμοποιει τεχνολογία υπέρυθρη, δηλαδή ανιχνεύει την θερμότητα και δίνει το στίγμα, σαν αυτήν που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικές ή οι αστυνομικές δυνάμεις για παρακολούθηση. Αυτήν την τεχνολογία χρησιμοποιεί η ΝΑΣΑ διότι πολλές φορές είναι δύσκολο να ανιχνεύσει κάποια σώματα  άνευ θερμότητας δισεκατομμύρια μίλια μακρυά. 
Κάποια απο αυτά τα σώματα που είναι δύσκολα στην ανίχνευση είναι και οι καφέ νάνοι.
Αν προσπαθούσαμε υποθετικά να περιγράψουμε το άγνωστο σώμα που είδε η ΝΑΣΑ  ίσως  λέγαμε πως θα έμοιαζε με ένα μεγάλο κόκκινο αντικείμενο. Το 1984 οι επιστήμονες έιχαν να διαλέξουν  ανάμεσα σ ένα τεράστιο άγνωστο σώμα  στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος ή έναν καφέ νάνο σύντροφο του δικού μας Ηλιου. Τι είναι όμως ένας καφέ νάνος;

Δεν είναι ούτε πλανήτης ούτε αστέρας. Αποτελεί κατά κάποιο τρόπο έναν αγέννητο Ήλιο. Λόγω της πολύ μικρής του μάζας, η θερμοκρασία και η πίεση στον πυρήνα του δεν είναι αρκετά υψηλές ώστε να ξεκινήσουν ή να διατηρήσουν τις θερμοπυρινικές αντιδράσεις. Αλλά σε αντίθεση με τους πλανήτες, ακτινοβολεί λίγο μέσω της δικής του θερμότητας. Ένας καφέ νάνος θα μπορούσε για κάποια εποχή να είχε ξεκινήσει αντιδράσεις θερμοπυρηνικής σύντηξης, αλλά να μην είχε φτάσει ποτέ σε μια σταθερή κατάσταση, με αποτέλεσμα τελικά να σβήσει. Οι περισσότεροι καφέ νάνοι περιφέρονται μόνοι στο διάστημα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι σχηματίζονται σαν αστέρες και όχι σαν πλανήτες. Σήμερα πιστεύεται ότι ένας καφέ νάνος πρέπει να έχει μάζα από 13 έως 80 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτήν  του πλανήτη Δία! εξάλλου η ανακοίνωση της ΝΑΣΑ έλεγε για άγνωστο σώμα  4 με 8 φορές το μέγεθος της Γης. Οπότε αποκλείουμε την εκδοχή περί καφέ νάνου.
Όπως και να χει  με τις λιτές ανακοινώσεις της ΝΑΣΑ κρατάμε ως δεδομένο πως αυτό το άγνωστο σώμα είναι ένα σώμα που η τροχιά του είναι πολύ μεγάλη και έλκεται από τον δικό μας Ήλιο.
Κάποιοι ερευνητές και επιστήμονες υποστηρίζουν, πως αυτό δημιουργεί διαταραχές  στον Ήλιο μας όπως δημιουργούσε  διαταραχές στους πλανήτες Κρόνο Ουρανό και Ποσειδώνα.  Σ αυτό οφείλονται η υπερθέρμανση του πλανήτη, οι  ηλιακές καταιγίδες και οι ραγδιαίες μεταβολές της Γης.
Με αυτά τα δεδομένα, τις θεωρίες και επιπρόσθετα τις 2 ανακοινώσεις της ΝΑΣΑ καταλαβαίνουμε πως αυτό το άγνωστο σώμα ή πλανήτης έρχεται προς το μέρος μας και θα γίνουμε θεατές ενός μεγάλου γεγονότος. 


ΠΗΓΗ
SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...