ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

0 Ψωμί ολικής αλέσεως

Τίποτα καλύτερο από το φρέσκο, ζεστό, σπιτικό ψωμάκι!


Μπορεί να αποφεύγω το ζύμωμα συνήθως και να μην έχω καλή σχέση με τις ζύμες (παρά μόνο όταν τις τρώω!) αλλά καμμιά φορά με πιάνει κι εμένα ο οίστρος ~ ορίστε λοιπόν ένα λαχταριστό ψωμάκι από τα χεράκια μου!


Υλικά για 2 φρατζόλες:

1 κιλό αλεύρι Ολικής Άλεσης
2 φακελάκια ξερή μαγιά
3 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι
2-3 κουταλιές γλυκάνισο (προαιρετικά)


Βάζουμε τη μαγιά σε μπολ, τη διαλύουμε με 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό,
προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Αφήνουμε για μια ώρα τουλάχιστον να φουσκώσει.
Προσθέτουμε στο χυλό το αλεύρι, το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και το τοποθετούμε σε ζεστό σημείο,
για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να  φουσκώσει.
Κατόπιν πλάθουμε τη ζύμη σε 2 φρατζόλες ή καρβέλια
και με το μαχαίρι κάνουμε εγκοπές κατά μήκος ~
στη μία φρατζόλα πρόσθεσα, όταν την έπλαθα, 3 κουταλιές γλυκάνισο,
γιατί μου αρέσει ιδιαίτερα η γεύση του!
Τοποθετούμε τα ψωμιά σε λαδωμένο ταψί,
τα σκεπάζουμε με την πετσέτα και τα ξαναβάζουμε σε ζεστό σημείο,
για 1 ώρα για να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. 
 Ψήνουμε στους 210ο C για 1 ώρα περίπου. 
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό.
 Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
 Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...