ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

0 Ντροπή κι αίσχος!Η ανάλγητη κοινωνική πολιτική υποχρεώνει τους ΑμεΑ να πληρώνουν εισιτήρια στα αστικά λεωφορεία

 

«Η σύμβαση που είχε υπογράψει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών για την μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των εχόντων αναπηρία 67% έληξε στις 31-12-2010.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας δόθηκε παράταση ισχύος των καρτών ενός μηνός έως τις 31-1-2011 με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας με το υπουργείο για το τρέχον έτος 2011. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις απέβησαν άκαρπες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών αποφάσισε την παύση ισχύος των καρτών ελεύθερης μετακίνησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και έτσι μετά λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2011 οι κάτοχοι των καρτών θα κόβουν κανονικό εισιτήριο όπως όλοι οι επιβάτες».

Αυτή είναι η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Σ
υγκοινωνιών με την οποία διακόπτεται από σήμερα η δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία με τα ....αστικά λεωφορεία, καθώς σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η χθεσινή επαφή των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών με το υπουργείο Υγείας.

Στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων και στην άκαρπη χθεσινή επαφή στο υπουργείο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών Καλλέργος Βουλγαράκης:
«Πέρσι είχαμε κάνει συμφωνία πολύ χαμηλότερη από κάθε άλλη χρονιά, σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πιο κάτω. Φτάσαμε στον περασμένο Δεκέμβριο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχουμε εισπράξει τη δεύτερη δόση των χρημάτων για τη δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία. Όμως κανένα ΚΤΕΛ δεν εισέπραξε καμία δραχμή για τη δεύτερη δόση. Το υπουργείο οφείλει το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων για τη δεύτερη δόση του 2010. Στα τέλη Δεκεμβρίου ανακοινώσαμε την παράταση της ισχύος των καρτών για ένα μήνα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2011, παρόλο που δεν είχαμε εισπράξει χρήματα. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες συσκέψεις το χρονικό διάστημα που ακολούθησε. Την περασμένη Τετάρτη φτάσαμε σε συμφωνία με το υπουργείο και καταλήξαμε στα χρήματα που είχε, περίπου καταλήξαμε στα 13 εκατομμύρια. Κλήθηκα την περασμένη Παρασκευή ώστε να έρθω επειγόντως στην Αθήνα σήμερα  το πρωί. Προτάθηκε από το υπουργείο να μειωθούν τα χρήματα κατά ακόμα δύο εκατομμύρια. Είχαμε κάνει συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα και με τους συναδέλφους μου συμφωνήσαμε στα 7.400.000 για όλη τη χώρα. Σήμερα μας προτάθηκε να πάρουμε 5,5 εκατομμύρια και να κλείσουμε τη συμφωνία, γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρήματα, καθώς έπρεπε να δοθεί ένα ποσό στον ΟΑΣΘ, για το οποίο δεν μας είχαν ενημερώσει νωρίτερα. Φτάσαμε λοιπόν σε αδιέξοδο. Καλούμαστε τα περιφερειακά ΚΤΕΛ να καλύψουμε την έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας του κράτους, δεν είναι αυτό δυνατόν. Τα ΚΤΕΛ για να μπορέσουν να συνεχίσουν να περπατάνε θα πρέπει να καλύψουν κάποια έξοδα. Το 20% των εισπράξεων δεν το παίρνουμε καθόλου καθώς πηγαίνει κατευθείαν στο κράτος, είμαστε φοροεισπράκτορες. Οι αντοχές μας έχουν φτάσει στα όριά τους. Μόνο μια ευχή μπορώ να κάνω από δω και πέρα μήπως και αλλάξει τίποτα»!
Αυτά είναι η είδηση και το ιστορικό της υπόθεσης.Από μας κανένα σχόλιο!
http://zeidoron.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...