ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

0 Κοτόπιτα με καρότο και κολοκυθάκι

Μια πλούσια πίτα, πλήρες γεύμα για τα παιδιά, το γραφείο, το σπίτι.

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (χρησιμοποίησα Χρυσή ζύμη)
700 γρ φιλετάκια κοτόπουλο από μπούτι
2 μεγάλα βιολογικά καρότα στον χοντρό τρίφτη
4 μέτρια κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
2 αυγά και ένα για το άλειμμα του επάνω φύλλου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί)
300 γρ μυζήθρα νοπή
300 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 ½ ποτήρι γάλα
Σουσάμι προαιρετικά για το πασπάλισμα
Αλάτι – Πιπέρι

Διαδικασία

Αλατίζουμε ελαφρώς σε ένα τρυπητό τα κολοκυθάκια και τα καρότα να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Το βράζουμε σε νερό, ξαφρίζοντας σταδιακά για 15 λεπτά και το στραγγίζουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην κάτω θέση του φούρνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα τυριά, το ένα ποτήρι γάλα, τα 2 αυγά, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τον άνηθο, το πιπέρι και τέλος το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα. Μόλις τελειώσουμε με τα μισά φύλλα, βάζουμε την γέμιση και την στρώνουμε με ένα κουτάλι.
Συνεχίζουμε με τα επόμενα φύλλα, λαδώνοντας τα ένα ένα.
Αν τα φύλλα σας βγούν μεγάλα και βγαίνουν έξω από το ταψί τότε κόψτε τα στο χείλος του ταψιού και  μετά γυρίστε τα με τα δάχτυλα σας, να κλείσει η πίτα.
Την χαράζουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε το ½ ποτήρι γάλα και απλώνουμε με το πινέλο το χτυπημένο αυγό.

Ψηνουμε για 60-70 λεπτά. Αν δούμε ότι η πίτα έχει «αρπάξει» από πάνω και δεν έχει ψηθεί από κάτω, βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο από πάνω και συνεχίζουμε το ψήσιμο.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...