ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

0 Μεγάλη γκάφα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου!

Το βιβλίο μοιράστηκε σε σχολεία του Πύργου!
Μια μεγάλη γκάφα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που εκθέτει κατ΄ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας, είναι το βιβλίο «Το Πρώτο μου Λεξικό».BIBLIOO_1

 Απο το δημοτικό αρχίζει η πλύση εγκεφάλου

Είναι ένα εικονογραφημένο λεξικό που απευθύνεται σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού, και μοιράστηκε πρόσφατα στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής Πύργου.
Σύμφωνα λοιπόν με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όσες λέξεις αρχίζουν από το γράμμα «Λ»... δεν υπάρχουν!
Δεν υπάρχουν επίσης λέξεις που αρχίζουν από τη συλλαβή «Μα».
Υπάρχουν πολλά ευτράπελα σε αυτό το βιβλίο που κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ (το έργο αυτό είναι  συγχρηματοδοτούμενο 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και 25% από Εθνικούς Πόρους) και έχει τυπωθεί σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.

Ξεφυλλίζοντάς το κανείς, θα καταλάβει αμέσως πως εκτός από τις...
σοφές επεξηγήσεις που δίνουν οι συγγραφείς για τα λήμματα, δεν υπάρχει καμία σειρά στην αλφάβητο. Λείπουν βασικές λέξεις της καθομιλουμένης. Για παράδειγμα: Η λέξη Ωμέγα, που αναφέρεται στο 24ο γράμμα της γλώσσας μας απουσιάζει!

Μερικά ακόμα από τα ευτράπελα:
1ο) Κατά τους συγγραφείς του λεξικού: «Μπάμια. Η μπάμια είναι ένα μικρό πράσινο και χνουδωτό λαχανικό που βγάζει ένα παχύ υγρό που μοιάζει με μύξα»
(Άντε τώρα εσύ αναγνώστη να ξαναφάς μπάμια...).
BIBLIO_3

2ο) Κατά τους συγγραφείς του λεξικού: «Ξαπλώνω. Ο αστυνομικός έδωσε μια μπουνιά στον κλέφτη και τον ξάπλωσε κάτω».
(Πέραν του ότι τέτοια δεν συμβαίνουν, παρά μόνο στη σφαίρα της φαντασίας των συγγραφέων, χάθηκε το παράδειγμα που είναι και αληθινό: «Ο μπαρμπα-Γιάννης άφησε την τσάπα και ξάπλωσε στον ίσκιο για να ξεκουραστεί»!
Είναι ανάγκη να δηλητηριάζουμε το μυαλό και την ψυχή ενός 7χρονου παιδιού με μπουνιές και κλέφτες;).

3ο) Κατά τους συγγραφείς του λεξικού: «Τουφέκι. Όταν κάποιος τουφεκίζει κάποιον, τον σημαδεύει με το τουφέκι και του ρίχνει σφαίρες».
(Έλεος! Χάθηκε να πείτε πως με το τουφέκι μας απελευθέρωσε ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας;)

Σίγουρα, όταν αντιληφθούν τη μεγάλη γκάφα τους, θα σπεύσουν να μαζέψουν τα ελαττωματικά βιβλία. Το ερώτημα όμως παραμένει: Αυτοί που ευθύνονται για αυτό το μπάχαλο, που απερίσκεπτα και ελαφρά τη καρδία «πέταξαν» χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, θα τους ελέγξει κάποιος; Θα παραμείνουν στις θέσεις τους, με τους παχυλούς μισθούς, να ξανακάνουν και άλλες γκάφες;
Και η περίφημη αξιοκρατία;
http://iliapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...