ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

0 Μελομακάρονα !


Βγήκαν 72 μελομακάρονα:

1200 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια σπορέλαιο
1 κουταλιά σούπας κανέλλα
1 κουταλιά σούπας γαρύφαλλο
1 ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια μέλι
2-3 κουταλιές κονιάκ

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα και χτυπάμε λίγο το μείγμα.

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό και μέσα διαλύουμε τη σόδα με προσοχή γιατί φουσκώνει. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του λαδιού, προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Η ζάχαρη δεν πρέπει να λιώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και κατόπιν, ανακατεύοντας διαρκώς, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, κοσκινίζοντάς το. Ίσως να μη χρειαστεί όλη η ποσότητα του αλευριού, εδώ επικρατεί η λογική του «όσο σηκώσει». Η ζύμη θα πρέπει να γίνει σφιχτή αλλά να πλάθεται εύκολα και να μην τρίβεται.
Πλάθουμε μικρά τα μελομακάρονα, για να απορροφήσουν καλύτερα το σιρόπι και τα αραδιάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα. Πατάμε επάνω ελαφρά τον τρίφτη του κρεμμυδιού ή το εργαλείο που καθαρίζουμε τα ψάρια για να κάνουμε σχέδιο και τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σε φαρδιά κατσαρόλα βράζουμε 2 ποτήρια ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό. Μόλις δέσει λίγο το σιρόπι, σε 3-4 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε το σιρόπι να μισοκρυώσει.
Με τρυπητή κουτάλα τοποθετούμε με προσοχή τα μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι, τα αφήνουμε για 1 λεπτό και τα βγάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο καρύδι κοπανισμένο.

Και του χρόνου !!!

greekfoodblogs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...