Τραγανοί, πεντανόστιμοι και πολύ μυρωδάτοι!
Βγήκαν 99 κομμάτια (ναι, 99 !)
650 γρ. Φυτίνη με ελαιόλαδο
2 κρόκοι
250 γρ. Αμύγδαλο ακαθάριστο, ωμό και ανάλατο
1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
150 γρ άχνη
1 κιλό περίπου αλεύρι Νο 2 (όσο πάρει)
Μισό μπουκαλάκι ανθόνερο για το ράντισμα
500 γρ περίπου άχνη για το πασπάλισμα
Ψήνω τα αμύγδαλα 10 λεπτά στο φούρνο
Σε μεγάλο μπολ βάζω τα 150γρ άχνη, το βούτυρο και τους κρόκους και χτυπάω με το μίξερ πολύ, για 20 λεπτά περίπου, να ασπρίσουν καλά.
Προσθέτω τα αμύγδαλα, τη σόδα και το κονιάκ, ανακατεύω καλά και μετά το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Σε αυτό το σημείο προθερμαίνω το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Πλάθω μικρά κουραμπιεδάκια, τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου.
Αν χρησιμοποιήσουμε αέρα μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος στα 20-22 λεπτά περίπου. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσουν ελάχιστα.
Όπως είναι ζεστά, με ένα πινελάκι περνάω τους κουραμπιέδες με ανθόνερο και τους πασπαλίζω καλά με μπόλικη άχνη. Χρόνια πολλά σε όλους!
Αν χρησιμοποιήσουμε αέρα μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος στα 20-22 λεπτά περίπου. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσουν ελάχιστα.
Όπως είναι ζεστά, με ένα πινελάκι περνάω τους κουραμπιέδες με ανθόνερο και τους πασπαλίζω καλά με μπόλικη άχνη. Χρόνια πολλά σε όλους!
greekfoodblogs.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου