ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

0 Κουραμπιέδες με αμύγδαλο


Τραγανοί, πεντανόστιμοι και πολύ μυρωδάτοι!

Βγήκαν 99 κομμάτια (ναι, 99 !)

650 γρ. Φυτίνη με ελαιόλαδο
2 κρόκοι
250 γρ. Αμύγδαλο ακαθάριστο, ωμό και ανάλατο

1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
150 γρ άχνη
1 κιλό περίπου αλεύρι Νο 2 (όσο πάρει)


Μισό μπουκαλάκι ανθόνερο για το ράντισμα
500 γρ περίπου άχνη για το πασπάλισμα




Ψήνω τα αμύγδαλα 10 λεπτά στο φούρνο
και μετά τα χοντροκόβω.
Σε μεγάλο μπολ βάζω τα 150γρ άχνη, το βούτυρο και τους κρόκους και χτυπάω με το μίξερ πολύ, για 20 λεπτά περίπου, να ασπρίσουν καλά.
Προσθέτω τα αμύγδαλα, τη σόδα και το κονιάκ, ανακατεύω καλά και μετά το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Σε αυτό το σημείο προθερμαίνω το φούρνο στους 175 βαθμούς.


Πλάθω μικρά κουραμπιεδάκια, τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου.
Αν χρησιμοποιήσουμε αέρα μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος στα 20-22 λεπτά περίπου. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσουν ελάχιστα.
Όπως είναι ζεστά, με ένα πινελάκι περνάω τους κουραμπιέδες με ανθόνερο και τους πασπαλίζω καλά με μπόλικη άχνη. Χρόνια πολλά σε όλους!




greekfoodblogs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...