ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

0 Στα 100 μέτρα έφτασε η γεώτρηση στη Χιλή

Η γεώτρηση για τη διάνοιξη μιας δεύτερης βοηθητικής σήραγγας για να βοηθηθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων που βρίσκονται 700 μέτρα κάτω από τη Γη, από τις αρχές Αυγούστου, έφτασε και ξεπέρασε ήδη τα εκατό μέτρα, ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής μηχανικό που επιβλέπει τις εργασίες.

Το γεωτρύπανο Τ-130 που εδώ και δύο ημέρες έχει ξεκινήσει την διάνοιξη της βοηθητικής σήραγγας, ξεπέρασε ήδη τα εκατό μέτρα βάθος, κάτι που δεν είχε καταφέρει επί οκτώ ημέρες το πρώτο γεωτρύπανο, το...
Strata 950, που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων του Σαν Ζοζέ, ανέφερε ο μηχανικός Μιγκέλ Φορτ.

Το Τ-130 προχωρώντας θα κάνει ένα άνοιγμα διαμέτρου τουλάχιστον 66-70 εκατοστών ώστε να μπορέσουν να απεγλωβιστούν, όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, ένας-ένας οι 33 με τη βοήθεια και ενός ειδικού κλωβού.
Σύμφωνα με τις αρχές οι 33 θα μπορέσουν να μεταφερθούν στην επιφάνεια -καλώς εχόντων των πραγμάτων-μεταξύ των αρχών Νοεμβρίου και των αρχών Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των εγκλωβισμένων είναι και ένας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της δεκαετίας του 80, ο Φράνκλιν Λόμπος, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του μεταλλωρύχους θα μπορέσει να δει σήμερα απ ευθείας τον φιλικό αγώνα Ουκρανίας-Χιλής με τη βοήθεια ενός συστήματος ειδικών οπτικών ινών που θα φτάσουν 700 μέτρα κάτω από τη Γη.

Παράλληλα οι αρχές θα κατεβάσουν στους εγκλωβισμένους ειδικά φάρμακα και αντιβιοτικά για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στα δόντια , άλλους που παρουσίασαν υπέρταση και άλλους με δερματολογίες παθήσεις.

Σήμερα ανακοινώθηκε τέλος ότι οι 33 γευματίζουν κανονικά και ότι τους χορηγούνται τουλάχιστον 2.400 θερμίδες καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...