ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

0 Ανακάλυψη βυζαντινού νεκροταφείου στις Σέρρες

Την πιθανότητα να ανήκει στη μεταβυζαντινή περίοδο το νεκροταφείο που εντόπισαν στη Νεράιδα Παλαιοκάστρου, μελετούν οι αρχαιολόγοι.

Ένα παλαιό νεκροταφείο έφεραν στο φως τα σκαφτικά μηχανήματα της αναδόχου εταιρίας για τα έργα του ΧΥΤΥ, στην περιοχή Νεράιδα του Παλαιοκάστρου.


Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, πιθανολογείται ότι πρόκειται για μεταβυζαντινό νεκροταφείο.

Τα έργα για τον ΧΥΤΥ στην περιοχή θα συνεχιστούν, υπό την καθημερινή παρουσία και εποπτεία αρχαιολόγου, ενώ έχει αποκλειστεί το σημείο όπου εντοπίστηκε το νεκροταφείο, προκειμένου να διεξαχθούν οι απαραίτητες μελέτες κι ανασκαφές για την ακριβή χρονολόγησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...