ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

0 Άβιλα-Η πόλη των αγίων και των λίθων

Η Άβιλα είναι πόλη της Ισπανίας και βρίσκεται βορειοδυτικά της Μαδρίτης. Είναι γνωστή για τα μεσαιωνικά της τείχη, καθώς και για τον μεγάλο αριθμό εκκλησιών σε σχέση με τον πληθυσμό σε όλη τη χώρα. Είναι χτισμένη στην επίπεδη κορυφή ενός βραχώδους λόφου, που υψώνεται απότομα στη μέση ενός άνυδρου και άδενδρου οροπεδίου, σε υψόμετρο 1.131 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το κυριότερο μνημείο της πόλης και σύμβολό της είναι τα επιβλητικά τείχη της. Το μεσαιωνικό έργο ξεκίνησε το 1090. Η περιφραγμένη περιοχή είναι 31 εκτάρια, με περίμετρο περίπου 2.516 μέτρων, 88 μπλοκ και ημικυκλικούς πύργους, 2.500 πολεμίστρες. Οι τοίχοι έχουν πάχος κατά μέσο όρο 3 μέτρα και ύψος 12 μέτρα και εννέα πύλες. Είναι το μεγαλύτερο, πλήρως φωτισμένο, μνημείο στον κόσμο. Ο επισκέπτης της πόλης μπορεί να περπατήσει πάνω στα τείχη, για σχεδόν ένα χλμ.
Φωτογραφία Pelayo2
Η παλιά πόλη της Άβιλα ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα για την προστασία των ισπανικών εδαφών από τους Μαυριτανούς. Η "Πόλη των αγίων και των λίθων" διατηρεί την μεσαιωνική της αυστηρότητα. Την καθαρότητα των γραμμών μπορεί να δει κανείς στον γοτθικό καθεδρικό ναό της (12ος-15ος αιώνας) και στις οχυρώσεις, οι οποίες, με τους 82 ημικυκλικούς πύργους τους και τις εννέα πύλες, είναι οι τελειότερες στη Ισπανία. 
Φωτογραφία marinhdces
Η πόλη έχει μια σειρά εκκλησιών και μοναστηριών. Ο καθεδρικός ναός της Άβιλα είναι μια ρομανική και γοτθική εκκλησία. Πρόκειται για ένα ναό-φρούριο, αφού η αψίδα του είναι ένας από τους πυργίσκους των τειχών της πόλης. Κατά μία θεωρία, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1091, ενώ σύμφωνα με άλλη θεωρία είναι έργο του 12ου αιώνα.
Φωτογραφία Sr. Copsey
Φωτογραφία  amber.ellis
Η Βασιλική de San Vicente είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ρομανικής αρχιτεκτονικής, στη χώρα. Οι χριστιανοί μάρτυρες Vicente, Sabina και Cristeta μαρτύρησαν κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού, τα σώματά τους τάφηκαν στον βράχο και αργότερα η βασιλική χτίστηκε πάνω στον τάφο τους. Αξιοσημείωτα σημεία της εκκλησίας είναι οι διακοσμημένες πύλες της και το κενοτάφιο των μαρτύρων.
Φωτογραφία Nigel Turner
Φωτογραφία  J.S.C.
Φωτογραφία  J.S.C.
Η Μονή του Αγίου Ιωσήφ βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, αλλά έξω από τα μεσαιωνικά τείχη. Ιδρύθηκε από την Αγία Τερέζα του Ιησού, της οποίας είναι η γενέτειρα πόλη, μετά το 1562 και αποτελεί Εθνικό Μνημείο για την Ισπανία. Το μοναστήρι στεγάζει σήμερα ένα μουσείο αφιερωμένο στην Αγία Τερέζα του Ιησού.
Φωτογραφία dakisen 
Εντός των τειχών της πόλης υπάρχουν μεσαιωνικές γωνιές, όπως η Plaza de los Dávila με περισσότερα από δώδεκα αναγεννησιακά αρχοντικά. Το πιο εκπληκτικό κτίσμα είναι το Παλάτι Los Dávila-ένα ισχυρό φρούριο που αποτελείται από τέσσερα κτίσματα. Το κτιριακό συγκρότημα ξεχωρίζει για τις επάλξεις του και τα διάσημα αναγεννησιακά παράθυρά του.
Φωτογραφία Carlos Terrón
Όσα αναφέρθηκαν είναι ένα μικρό δείγμα των αξιοθέατων που ο επισκέπτης θα δει στην πόλη της Άβιλα. Παλάτια και αρχοντικά, πλατείες, μοναστήρια, μουσεία, εκκλησίες σε μια πόλη στην οποία είναι διάχυτη η μεσαιωνική ατμόσφαιρα.
Φωτογραφία María Grandal 
Φωτογραφία dakisen 
Φωτογραφία dakisen 
Φωτογραφία María Grandal 
Φωτογραφία María Grandal 
Φωτογραφία María Grandal 
Φωτογραφία María Grandal 
Φωτογραφία María Grandal 
Φωτογραφία María Grandal 

Πηγές 1 2
http://aksioperierga.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...