ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

0 Sagrada Familia, Βαρκελώνη

Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε... Η επιβλητική ρωμαιοκαθολική εκκλησία Sagrada Familia στη Βαρκελώνη σχεδιάστηκε από τον καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να τη δει ολοκληρωμένη.

Ακόμα και σήμερα παραμένει ημιτελής, με τις εργασίες κατασκευής της να συνεχίζονται και το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' και έγινε Βασιλική, ώστε να μπορεί να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία.

Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα σε ολόκληρη την Ισπανία.

Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1882 και ένα χρόνο μετά την ανέλαβε ο Γκαουντί, μεταμορφώνοντας τη με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό του στυλ, που συνδυάζει το γοτθικό ρυθμό με μορφές μοντερνισμού. Όταν ο αρχιτέκτονας πέθανε, είχε ολοκληρωθεί λιγότερο από το ένα τέταρτο του έργου.

Οι κατασκευές του ναού αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2026, στην επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατο του Γκαουντί, ενώ το ενημερωτικό φυλλάδιο του έργου εκτιμά το έργο να ολοκληρωθεί το 2017 μετά από την πρόσθετη χρηματοδότηση των τουριστών που επισκέφτηκαν τη Βαρκελώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Το κτίσμα αποτελείται από πολλά πολύπλοκα τμήματα, τα οποία περιλαμβάνουν διπλούς διαδρόμους, μια περιπατητική με επτά αψιδωτά παρεκκλήσια, πύργους και τρεις πύλες, η καθεμία διαφορετική ως προς τη δομή και τη διακόσμηση.

Το αρχικό σχέδιο του Γκαουντί περιλάμβανε 18 κωδωνοστάσια, που αντιπροσώπευαν τους Δώδεκα Αποστόλους, τους Τέσσερις Ευαγγελιστές, την Παναγία και τον Ιησού Χρηστό. Οκτώ κωδωνοστάσια έχουν κατασκευαστεί από το 2010, που αντιστοιχούν στους τέσσερις αποστόλους στην πρόσοψη της Γέννησης και τέσσερις αποστόλους στην πρόσοψη των Παθών.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες...




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...