ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

0 Υποθαλάσσιο ποτάμι ρέει στα ανοιχτά της χερσονήσου Γιουκατάν


Τα ποτάμια ρέουν συνήθως από πηγές στα βουνά και καταλήγουν στη θάλασσα. Ωστόσο στο Μεξικό υπάρχει ένα διαφορετικό ποτάμι το οποίο ρέει κανονικά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στα ανοιχτά της χερσονήσου Γιουκατάν.

Το μυστικό υποβρύχιο ποτάμι ονομάζεται Cenote Angelita (Στα Ισπανικά σημαίνει «Μικρός Αγγελος») και είναι αναμφισβήτητα το πιο μοναδικό ποτάμι στον κόσμο: Καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα θεϊικού υδρογόνου το οποίο διαχωρίζει το αλμυρό νερό από το γλυκό νερό επιτρέποντας στους δύτες να κολυμπήσουν σε αυτή την υποβρύχια δημιουργία, η οποία μοιάζει πολύ με ένα κανονικό ποτάμι όπως θα ήταν στο έδαφος. Μάλιστα, υπάρχουν ακόμα και πεσμένα δέντρα και φύλλα και στις δύο πλευρές των "ακτών" του, κάνοντας το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.

«Από την επιφάνεια, κοιτώντας κάτω το μόνο που βλέπει κανείς είναι καταγάλανα νερά, ωστόσο σε περίπου 18 μέτρα βάθος αρχίζουν να φαίνονται τα πεσμένα δέντρα και μία θαμπή ομίχλη από υδρογόνο κάτω από την οποία κρύβεται το Cenote Angelita., ενώ το απόκοσμο συναίσθημα ενισχύεται από τις επιπτώσεις του αζώτου στον εγκέφαλό σας», περιγράφει η εταιρεία Maya Diving, που προσφέρει καταδύσεις στο ποτάμι.













http://web-parrot.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...