ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

0 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡ...ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΜΕ 652ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ...ΟΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!

ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ...Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ,ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ...ΕΝΑΝΤΙ 652 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ...

ΟΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΟΠΑΠ ΩΣ ΚΕΡΔΟΣ...ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!!
Τα κέρδη του ΟΠΑΠ είναι:

το 2002 - 318 εκατ. ευρώ,
το 2003 - 381 εκατ. ευρώ,
το 2004 - 479 εκατ. ευρώ,
το 2005 - 458 εκατ. ευρώ,
το 2006 - 600 εκατ. ευρώ,.
.
.
.

.
το 2007 - 609 εκατ. ευρώ,
το 2008 - 729 εκατ. ευρώ,
το 2009 - 594 εκατ. ευρώ,
το 2010 - 579 εκατ. ευρώ,
το 2011 - 543 εκατ. ευρώ
το 2012 - 505 εκατ. ευρώ
Συνολικά, δηλαδή, την περίοδο 2002 - 2012,
τα κέρδη του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα 5,795 δισεκατομμύρια ευρώ!
Γιατί, λοιπόν, τον ξεπουλάνε;
Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη;
Μα ο ΟΠΑΠ δεν έχει χρέη. Εχει κέρδη. Αστρονομικά κέρδη!
Είναι προφανές:
Ο λόγος που ξεπουλάνε τον ΟΠΑΠ είναι αυτό ακριβώς: ότι ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη.
Γι' αυτό τον ξεπουλάνε:
Επειδή έχει κέρδη!

Τον ξεπουλάνε επειδή δεν τους αρκεί ότι ο - ήδη - κατά 66% «μετοχοποιημένος» ΟΠΑΠ αρμέγεται - ήδη - από τους ιδιώτες, «νταβατζήδες», «επενδυτές».
Θέλουν να τον αρμέγουν ολόκληρο. Οι «σωτήρες», δηλαδή, θέλουν να χαρίσουν στην τάξη των κεφαλαιοκρατών, που ήδη αρμέγει τον ΟΠΑΠ, τα (αστρονομικά) κέρδη του, στο σύνολό τους.
Λένε ότι «αποκρατικοποιούν», «μετοχοποιούν», «ιδιωτικοποιούν», δηλαδή ξεπουλάνε, για να «σώσουν» την Ελλάδα. Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη των (κατ' όνομα) κρατικών επιχειρήσεων. Για να φέρουν λεφτά στα ταμεία του κράτους.
Στην πραγματικότητα, ξεπουλάνε, για να μπουκώσουν με χρήμα, για να διασφαλίσουν κέρδη, πολλά περισσότερα κέρδη, στους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, του πραγματικού λόγου του ξεπουλήματος, είναι η υπόθεση του ΟΠΑΠ.
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αποδεκτή έγινε από το ΤΑΙΠΕΔ η νέα βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ και η συμφωνία για την πώληση του 33% του Οργανισμού «έκλεισε».

Για επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης μεγάλης αποκρατικοποίησης μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εστιάζοντας στα πολλαπλά οφέλη που θα υπάρξουν για το Δημόσιο. 

Αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία, πρόσθεσε ο υπουργός και τόνισε ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του ΤΑΙΠΕΔ για τη συμφωνία με την Emma Delta Ltd, οι πληροφορίες θέλουν την νέα προσφορά να ανέρχεται σε 652 εκατ. ευρώ, από 622 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική προσφορά.

Η δήλωση του Γ.Στουρνάρα

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.»

» Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο.

» Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία». 

Έντονη κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Για διαγωνισμό παρωδία και εξευτελιστική προσφορά, που συνιστά μείζον σκάνδαλο που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Άμεση η αντίδραση της κυβέρνησης κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση για παραλήρημα και αναρωτιέται «ποια συμφέροντα επιτέλους εξυπηρετεί;».

«Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ συνιστά μείζον σκάνδαλο που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και τους έλληνες πολίτες.»

» Ο διαγωνισμός παρωδία για την πώλησή του, που κατέληξε σε μια εξευτελιστική προσφορά από έναν υποψήφιο αγοραστή, καταδεικνύει στο έπακρο ότι η δημόσια περιουσία δεν πωλείται απλώς, αλλά χαρίζεται σε 'ημέτερους'».

«Ο ΟΠΑΠ αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και πρέπει να παραμείνει τέτοια, με τα κέρδη του να κατευθύνονται προς τα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν από τη μνημονιακή πολιτική» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«H ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορούν να γίνουν πάνω στα ερείπια των ιδιωτικοποιήσεων. Οι δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα ανάπτυξης για τη χώρα, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι να δοθούν πεσκέσι σε κομματικούς φίλους».

Σε σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου επισημαίνει «αφού προσπάθησε με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ να ματαιώσει την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και δεν τα κατάφερε, τώρα ξεσπά σε παραλήρημα.» 

»Όμως το ερώτημα παραμένει: γιατί δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά αποκρατικοποίηση; ποια συμφέροντα επιτέλους εξυπηρετεί;»

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...