ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

2 Αράχνες-εκπληκτικά είδη που δεν έχετε δει ποτέ

Οι αράχνες δεν είναι έντομα, αλλά αρθρόποδα. Βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ανταρκτική. Έχουν οκτώ πόδια και το σώμα τους χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Αναπνέουν με ένα είδος αρχαίων-για τα αρθρόποδα-πνευμόνων, που ονομάζονται "πνεύμονες βιβλία". Δεν έχουν φτερά, πλέκουν τον ιστό τους κι εκεί παγιδεύουν έντομα, που είναι η τροφή τους. 
Σχεδόν όλες οι αράχνες είναι σαρκοφάγες. Το 2009 ανακαλύφθηκε ένα είδος αποκλειστικά φυτοφάγο, αν και ανήκει στα περίπου 40.000 είδη σαρκοβόρων αραχνών.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε είδη αραχνών, που θα σας κάνουν να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τις αράχνες.
Η ομορφιά υπάρχει παντού στη φύση.
Missulena occatoria 
Είδος που ζει στην Αυστραλία, σε περιοχές με δάση, αλλά και σε ερήμους.
Φωτογραφία  Peripitus
Araniella cucurbitina
Η αράχνη αυτή ζει σε ξέφωτα δασών, όπου υφαίνει τον ιστό της σε φύλλα και λουλούδια.
Φωτογραφία  Soebe
Larinioides cornutus
Τις αράχνες αυτές τις βρίσκουμε σε υγρές περιοχές, κοντά σε νερό. Φτιάχνουν τον ιστό τους στο γρασίδι ή σε χαμηλούς θάμνους.
Φωτογραφία  NaturKamera
Austracantha minax
Μια χαρακτηριστική αυστραλιανή αράχνη. Τους αρέσει να κάνουν τον ιστό τους σε θαμνώδη δάση, όπου ο ιστός της μιας συνδέεται με τον ιστό μιας άλλης .
Φωτογραφία  Toby Hudson
Gasteracantha cancriformis
Ένα πολύ μικρό είδος αράχνης, που ζει στις άκρες των δασών και σε θαμνώδεις κήπους. Η διάρκεια ζωής της είναι πολύ μικρή. Ζει μόνο μέχρι να αναπαραχθεί.
Φωτογραφία  Markrosenrosen
Thiania bhamoensis
Ένα είδος αλτικής αράχνης, που ζει στη Βιρμανία και στη Σουμάτρα. Οι αράχνες αυτές ονομάζονται "μαχητές", γιατί τα αρσενικά παλεύουν μεταξύ τους, είτε στο φυσικό περιβάλλον, είτε αν κάποιος τις βάλει μαζί.
Φωτογραφία  Victor Koo
Eresus sandaliatus
Ζει στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Είναι ένα απειλούμενο είδος. Το θηλυκό γεννάει 35-80 αυγά. Όταν αυτά εκκολαφθούν, τα μικρά παίρνουν ένα υγρό από το στόμα της μητέρας τους. Αυτό οδηγεί στο θάνατό της.
Φωτογραφία  Viridiflavus
Uroctea durandi 
Μια μεσογειακή αράχνη. Ζει κάτω από βράχους, όπου κατασκευάζει ανάποδα το ιστό της και συλλαμβάνει τα θηράματά της.
Φωτογραφία  Siga
Peucetia viridans
Μια καταπράσινη αράχνη, που ζει σε θάμνους στη Βόρεια Αμερική.
Φωτογραφία  Howcheng
Neoscona domiciliorum
Ένα είδος ενδημικό των Ηνωμένων Πολιτειών, που συχνά βρίσκεται σε κτίρια. Γενικά ζει σε δάση και ιδιαίτερα σε υγρά.
Φωτογραφία  Theresa Thom
Micrathena gracilis
Το είδος αυτό ζει σε δασώδεις ή θαμνώδεις περιοχές. Είναι εντελώς ακίνδυνη για τον άνθρωπο.
Φωτογραφία  Bruce Marlin
Poecilopachys australasia
Αυτές οι νυχτόβιες αράχνες έχουν καταγραφεί στη Νέα Ζηλανδία από το 1970. Η καταγωγή τους είναι από την Αυστραλία.
Φωτογραφία  Akio Tanikawa
Poecilotheria metallica
Μια ταραντούλα με έντονο μεταλλικό μπλε χρώμα. Είναι δενδρόβια αράχνη της νοτιοανατολικής Ινδίας και της Σρι-Λάνκα. Θεωρείται κρισίμως απειλούμενο είδος.
Φωτογραφία Morkelsker
Πηγές  1  2
http://aksioperierga.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Η 1η ειναι η mouse spider της αυστραλιας - πολυ τοξικη - επικινδυνη αλλα πολυ σπανια απανταται κοντα σε οικιες και ζει σε φωλιες - υπογειες συραγγες στη ζουγλα της αυστραλιας ή στην ερημος της αυτσραλιας. Ολες οι θυπολοιπες ειναι ακινδυνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και κατι αλλο οταν κανετε blog αναδημοσευεται υλικο που εχουν κανει αλλοι ερευνα...δεν ειναι καλυτερο να διαφοροποιείται την παρουσιαση στο blog οταν δημοσιευεται θεματα...? διαφορετικα βλεπεις τα τιδια και τα ιδια οσον αφορα πληροφοριες για γνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...