ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

0 NASA: Ο Αρης είχε ζωή,το νερό του ήταν πόσιμο!


Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα του ρομποτικού διαστημικού οχήματος Curiosity στον πλανήτη Αρη, καθώς, ως ανακοίνωσε η NASA, είναι πολλές οι πιθανότητες να υπήρχε στο παρελθόν μικροβιακή ζωή.

Σε μια ανάλυση των ορυκτών που περιέχονται στο πρώτο δείγμα η NASA υποστηρίζει ότι βρέθηκαν όλες εκείνες οι ενδείξεις που συνιστούν ότι κάποτε υπήρξε μικροβιακή ζωή στον «κόκκινο πλανήτη». Ο επικεφαλής της αποστολής του Curiosity δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος «Ένα θεμελιώδες ερώτημα στο οποίο η αποστολή του Curiosity έπρεπε να απαντήσει είναι αν οι συνθήκες στον Άρη θα μπορούσαν να ήταν κατάλληλες για την ύπαρξη ζωής».

Τα όργανα του Curiosity ανέλυσαν το πρώτο δείγμα που ελήφθη από το εσωτερικό ενός βράχου στον Άρη. Αυτός βρισκόταν στο τέλος ενός αρχαίου δικτύου ποταμών που θα μπορούσαν να προσφέρουν τα χημικά συστατικά και άλλες ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των μικροβίων, εξήγησαν οι ερευνητές.

Το πέτρωμα περιέχει άργιλο, που σχηματίστηκε στο νερό, ορυκτά όπως θειικό άλας και άλλες χημικές ουσίες.

«Τα αργιλώδη ορυκτά αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 20% της σύνθεσης του δείγματος», διευκρίνισε ο Ντέιβιντ Μπλέικ της NASA, που εργάζεται με το όργανο «Chemi», το οποίο πραγματοποίησε τις αναλύσεις.

Επιπλέον, αυτό το αρχαίο υγρό περιβάλλον, σε αντίθεση με άλλα που έχουν ήδη παρατηρηθεί στον Άρη, δεν ήταν σε μεγάλο βαθμό οξειδωμένο, όξινο ή πολύ αλμυρό, εξήγησαν οι ερευνητές.

«Θα μπορούσαμε να το πιούμε αυτό το νερό» είπε ο Τζον Γκρότζινγκερ, ένας άλλος επιστήμονας της αποστολής Curiosity, διευκρινίζοντας επίσης ότι τα όργανα του ρομποτικού διαστημικού οχήματος δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τον τύπο της μικροβιακής ζωής.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...