ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

0 Washington Post : Βιομετρική Ταυτότητα για όλους τους Αμερικάνους για να λυθεί το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση

Οι παγκοσμιοποιητές πιέζουν «με το μαλακό» το Κογκρέσο να προωθήσει τις παγκόσμιες "ταυτότητες" για όλους τους Αμερικάνους, αλλά και για ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Η υπάκουη υπηρέτρια της Λέσχης Bilderberg, η εφημερίδα ‘The Washington Post’, έκανε έκκληση για μια «βιομετρική κάρτα» σε ένα κύριο άρθρο τηςστις 2 Φεβρουαρίου 2013.

Κορυφαία στελέχη της Washington Post συμμετέχουν κάθε χρόνο στις μυστικές συναντήσεις της Λέσχης Bilderberg και έχουν λάβει ευχαριστίες από ηγετικά ονόματα της Bilderberg για το ότι ποτέ δεν έκαναν κάποια αναφορά σχετικά με τις συναντήσεις αυτές.

Προσέξτε στο άρθρο, ότι ενώ η σκέψη είναι ότι η Ταυτότητα θα βοηθήσει τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης – πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται τα τελευταία χρόνια (και) στις ΗΠΑ – το άρθρο βλέπει και άλλα «οφέλη» από την χρήση της Κάρτας - Ταυτότητας και προτείνει να ισχύει για όλους τους Αμερικάνους πολίτες.

Λέει λοιπόν το άρθρο: 

ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ έχει επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία μόνο και μόνο για να αποτρέψουν την παράνομη μετανάστευση – φρουρώντας καλύτερα τα σύνορα, επιταχύνοντας τις απελάσεις, αναπληρώνοντας την τοπική αστυνομία - ενώ έχουν κάνει ελάχιστα για να σταματήσουν τους εργοδότες από την πρόσληψη παράνομων μεταναστών.

Αυτό διορθώνεται - μέσω μιας παγκόσμιας εθνικής ταυτότητας (universal national identity card – θα ισχύει για όλο τον κόσμο) - και πρέπει να διορθωθεί ως μέρος μιας λογικής αναμόρφωσης του συστήματος μετανάστευσης της χώρας (ΗΠΑ).

Οι επικριτές της μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής πολιτικής έχουν δίκιο στο ότι η τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να διορθωθεί το σύστημα, το 1986, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Σε εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά δόθηκε αμνηστία, αλλά δεν υπήρχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στο να σταματήσουν οι μελλοντικοί παράνομοι μετανάστες από το να εισέρχονται στην χώρα ή να παρατείνουν τις άδειες παραμονής τους.


Εάν η τρέχουσα προσπάθεια να μεταρρυθμιστεί το σύστημα περιλαμβάνει διάταξη για τη νομιμοποίηση περίπου 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών - και ελπίζουμε να το κάνει - δεν πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος του 1986. Αυτό προϋποθέτει θέσπιση μηχανισμών ότι ην χώρα θα δεχτεί νόμιμα εργαζόμενους μετανάστες, ειδικευμένους και ανειδίκευτους. Και αυτό προϋποθέτει αποτροπή της παράνομης εισόδου.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Ο ένας είναι να αναπτύξεις αισθητήρες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χιλιάδες άλλους πράκτορες κατά μήκος των συνόρων, όπως τόσο η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους όσο και αυτή του Ομπάμα έκαναν, για να υπάρχει αποτέλεσμα. Η άλλη είναι να καταστήσεις εύκολο για τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν και να απορρίπτουν μετανάστες που ζητούν εργασία αλλά δεν έχουν χαρτιά και για την κυβέρνηση να διώκει τους εργοδότες που παραβιάζουν το νόμο. Αν οι παράνομοι μετανάστες δεν μπορούν να βρουν δουλειά, δεν θα έρθουν στη χώρα αυτή.

Μια αποτελεσματική λύση είναι η έκδοση απαραβίαστων, βιομετρικών ταυτοτήτων - με δακτυλικά αποτυπώματα ή με ένα μοναδικό αναγνωριστικό στοιχείο – για όλους τους πολίτες και τους νόμιμους κατοίκους. Την περασμένη εβδομάδα, τόσο ο Πρόεδρος Ομπάμα όσο και μια διακομματική ομάδα από οκτώ γερουσιαστές που ζητούν τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, ζήτησαν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να το αποκαλούν παγκόσμια εθνική ταυτότητα. Αυτό είναι ένασημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Οι γερουσιαστές που έκαναν την πρόταση, απαιτούν οι αιτούντες εργασία να αποδεικνύουν νόμιμο καθεστώς και νόμιμη ταυτότητα από "ηλεκτρονικά μέσα που δεν θα μπορούν να πλαστογραφηθούν," μαζί με την "διασφάλιση για την προστασία των Αμερικάνων εργαζομένων και την πρόληψη της κλοπής της ταυτότητας". Ο πρόεδρος Ομπάμα πρότεινε μια «ανθεκτική στην απάτη κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης», μεταξύ άλλων ασφαλών εγγράφων, που θα αποδεικνύουν την επιλεξιμότητα της εργασίας.

Οι επικριτές και από την πλευρά της υπέρμαχης των πολιτικών ελευθεριών αριστεράς - και της φιλελεύθερης δεξιάς αντιστέκονται σε τέτοιες κάρτες βλέποντας σε αυτές την ενσάρκωση μιας κυβέρνησης τύπου Μεγάλου Αδελφού, που θα βλέπει τα πάντα. Οι επικρίσεις τους δεν στέκουν.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών (35 τοις εκατό) έχουν διαβατήρια, από μόλις 6 τοις εκατό που είχαν πριν από 20 χρόνια - και όλα τα διαβατήρια που εκδίδονται από το 2007 και μετά περιέχουν τσιπ που επιτρέπουν τη βιομετρική μέθοδο αναγνώρισης του προσώπου. Ο πολλαπλασιασμός των διαβατηρίων για ταξίδια στο εξωτερικό δεν καταπάτησε τις πολιτικές ελευθερίες των Αμερικανών. Γιατί μια άλλη μορφή ταυτότητας, η οποία θα χρησιμοποιείται για την αναγνώριση των εργαζομένων, θα αποτελεί μια τέτοια απειλή;

Ναι, μπορεί οι ασυνείδητοι εργοδότες να εξακολουθούν να αγνοούν το νόμο, αλλά θα κινδυνεύουν περισσότερο και θα είναι πιο εκτεθειμένοι στην επιβολή του νόμου. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η εθνική ταυτότητα το μόνο που θα κάνει είναι να ανεβάσει το κόστος των πλαστών εγγράφων. Προτιμούν τα παραποιημένα έγγραφα να είναι φθηνά;

Μια αξιόπιστη ταυτότητα θα μπορούσε να έχει και άλλα οφέλη - για παράδειγμα, για τη διασφάλιση της ψηφοφορίας. Αυτό θα πρέπει να ικανοποιεί τους Ρεπουμπλικάνους οι οποίοι επιμένουν ότι η ταυτότητα προλαμβάνει την απάτη κατά την ψηφοφορία, καθώς και τους Δημοκρατικούς που πιστεύουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να καταστείλουν την ψήφο.

Αναπόφευκτα, θα υπάρξουν δυσλειτουργίες και σφάλματα. Αλλά με αποτελεσματικές διασφαλίσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και κατά του αδιάκριτου βλέμματος της κυβέρνησης, τα οφέλη θα αντισταθμίσουν εύκολα το κόστος.


ΠΗΓΗ

http://ypogeia-drasi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...