ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

0 Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα αλλάξει Αθήνα και Αθηναίους

Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα αλλάξει Αθήνα και ΑθηναίουςΕπηρεάζει 600-700 διασταυρώσεις και επιβάλλει μετακινήσεις χωρίς ΙΧ




Εξακόσιες με επτακόσιες διασταυρώσεις με φανάρια στο κέντρο της Αθήνας θα επηρεάσει η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου. Με δεδομένο ότι διέρχονται καθημερινά από αυτή την κεντρική οδική αρτηρία της Αθήνας 120.000 οχήματα κάθε ημέρα, η πεζοδρόμησή της βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής μελέτης για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις που θα έχει στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Ματθαίο Καρλαύτη, ο οποίος μελέτησε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, η κίνηση στην Πανεπιστημίου, ανάλογα την ώρα, έχει μειωθεί από 7% έως 15% εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Παρ' όλα αυτά η πεζοδρόμησή της θα επηρεάσει περίπου τους μισούς από τους 1.500 κόμβους που μελέτησαν. Όπως ανέφερε ο ίδιος την Πέμπτη 21/2 σε ημερίδα του Πράσινου Ταμείου, αποτελεί ακόμη ζητούμενο εάν οι διασταυρώσεις αυτές θα πρέπει να επανασχεδιαστούν ή θα πρέπει απλώς να γίνει διαφορετική ρύθμιση στα φανάρια.

Πάντως, όσο κι αν η εικόνα της ανατροπής των ρυθμών της πόλης προκαλεί προβληματισμό, οι επιστήμονες θεωρούν ότι δεν είναι παρά μία ευκαιρία για να αλλάξει μαζί με τη μορφή της πόλης και η νοοτροπία των κατοίκων της για τις μετακινήσεις τους.

Μνήμες Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παναγιώτης Τουρνικιώτης, ο οποίος μελέτησε τις τάσεις και τις χρήσεις γης στην ευρύτερη περιοχή, θύμισε τις… τρομολάγνες προβλέψεις που είχαν ακουστεί όταν είχε αναγγελθεί η πεζοδρόμηση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη, ένας δρόμος απ' όπου διέρχονταν 50.000 οχήματα ημερησίως. Ωστόσο, όπως τόνισε, η περιοχή αυτορυθμίστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πάντως, σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες οι πολίτες πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε να κατεβαίνουν στο κέντρο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλωστε στη νέα Πανεπιστημίου - όπως θα είναι στο τέλος του 2015, οπότε αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλασή της - θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο οι πεζοί, τα ταξί και τα οχήματα ανάγκης, όπως ασθενοφόρα, απορριμματοφόρα.

Τα αυτοκίνητα δεν θα τη διασχίζουν σε όλο το μήκος της αλλά απλώς θα μπαίνουν και θα βγαίνουν. Η πεζοδρόμηση θα επεκταθεί ως τη Φιλελλήνων.

Σε λίγες ημέρες η τελική μελέτη

Η τελική μορφή που θα πάρει η οδός Πανεπιστημίου θα παρουσιαστεί στις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνει γνωστό ποια αρχιτεκτονική μελέτη κέρδισε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Rethink Athens τον οποίο έχει διοργανώσει το Ίδρυμα Ωνάση.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Τουρνικιώτης, για να μπορέσει το έργο να προχωρήσει θα πρέπει να προλάβει να ενταχθεί για 80 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ, όπως έχει προγραμματιστεί, ώστε να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...