ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

1 Οι άνθρωποι των σπηλαίων επικοινωνούσαν με γραπτή γλώσσα

Σύμβολα γραφής ηλικίας 35.000 ετών που εντοπίστηκαν σε γαλλικά σπήλαια μας αποκαλύπτουν ότι οι πρόγονοί μας επικοινωνούσαν με γραπτούς κώδικες πολύ πριν εμφανιστούν οι πρώτοι πολιτισμοί. Χρήση των ίδιων 26 γραφημάτων γινόταν...

επί 20.000 χρόνια. Καναδή ανθρωπολόγος έχει ανακαλύψει δείγματα πανάρχαιας γραφής σε όλο τον κόσμο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι ανθρώπινες φυλές δεν είχαν τη δυνατότητα των μεταξύ τους επαφών...



Χρήση γραπτών συμβόλων έκαναν οι μακρινοί πρόγονοί μας προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους. Κι αυτό πολύ πριν από την εμφάνιση των αρχαίων πολιτισμών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η Καναδή ανθρωπολόγος Genevieve von Petzinger, που ανέλυσε βραχογραφήματα από 46 γαλλικά σπήλαια.



Οι έρευνές της καταδεικνύουν ότι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες της εποχής των παγετώνων, πριν από 35.000 χρόνια, χρησιμοποιούσαν αυτά τα γραπτά σημάδια.

Η θεωρία της προκάλεσε αίσθηση, καθώς μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι οι γραπτές γλώσσες έκαναν την εμφάνισή τους πριν από 5.000-6.000 χρόνια. Όμως το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι τα 5.000 βραχογραφήματα που εντόπισε περιορίζονται σε 26 διαφορετικά σχήματα. Γινόταν δε χρήση αυτών των συμβόλων επί 20.000 έτη.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν πίσω από αυτές τις απλές χαράξεις κρύβεται κάποιο νόημα. Η Genevieve von Petzinger το πιστεύει: «Όλοι σχεδόν οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτά τα πανάρχαια γραφήματα έγιναν για να εκφράσουν κάτι. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε το νόημά τους, αλλά δεν έχουν γίνει τυχαία. Είναι κωδικοί επικοινωνίας».

Τα γαλλικά σπήλαια, όπως το Lascaux και το Chauvet, είναι φημισμένα κυρίως για τις θαυμάσιες βραχογραφίες τους. Στα σημάδια ωστόσο απλής γραφής που υπήρχαν δίπλα τους δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία.

Η Καναδή ανθρωπολόγος διαπίστωσε, προς μεγάλη της έκπληξη, πως παρά τον εκπεφρασμένο θαυμασμό των παλαιοντολόγων για τα ευρήματα κανείς δεν είχε προβεί στη συστηματική μελέτη και καταγραφή τους.


Πηγή:scienceillustrated.gr

http://www.trelokouneli.gr/

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...