ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

0 18 παράξενες λίμνες στην καρδιά της ερήμου!

perierga.gr - 18 παράξενες λίμνες στην καρδιά της ερήμου!Οι Ounianga Lakes είναι ένα σύμπλεγμα 18 λιμνών που βρίσκονται στην καρδιά της ερήμου Σαχάρας, σε μια εξαιρετικά άνυδρη περιοχή στο βόρειο Τσαντ, όπου οι μέσες ετήσιες βροχοπτώσεις είναι όχι περισσότερο από 2 mm.


Η διατήρησή τους εξαρτάται από τον όγκο των νερών που υπάρχουν «αποθηκευμένα» υπόγεια της ερήμου και έπεσαν στην περιοχή αυτή κατά τους αρχαίους χρόνους, όταν το κλίμα της Σαχάρας ήταν πολύ πιο υγρό από ό, τι είναι σήμερα.perierga.gr - 18 παράξενες λίμνες στην καρδιά της ερήμου!
«Χιλιάδες χρόνια πριν, η περιοχή ήταν μια ενιαία μεγάλη λίμνη», λένε οι επιστήμονες, «ενώ με την πάροδο των χρόνων το κλίμα άλλαξε και η λίμνη συρρικνώθηκε. Επιπλέον, μεγάλοι όγκοι άμμου χώρισαν τη μεγάλη αυτή λίμνη σε πολλές μικρότερες. Οι 18 λίμνες είναι αυτές που παραμένουν εκεί σήμερα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο».
perierga.gr - 18 παράξενες λίμνες στην καρδιά της ερήμου!
Επειδή στην περιοχή επικρατούν καθόλη τη διάρκεια του έτους μεγάλη ζέστη και δυνατοί άνεμοι, οι ρυθμοί εξάτμισης του νερού των λιμνών είναι μεγάλοι. Παρόλα αυτά η υπόγεια κοίτη είναι αρκετά μεγάλη για να εξακολουθεί να παρέχει αρκετό νερό στις λίμνες, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
perierga.gr - 18 παράξενες λίμνες στην καρδιά της ερήμου!
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το υπόγειο υδρολογικό σύστημα είναι το μοναδικό στον κόσμο που έχει βρεθεί να υπάρχει σε ένα τέτοιο άγονο και ερημικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό της Σαχάρας, και συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
perierga.gr - 18 παράξενες λίμνες στην καρδιά της ερήμου!
perierga.gr - 18 παράξενες λίμνες στην καρδιά της ερήμου!
perierga.gr - 18 παράξενες λίμνες στην καρδιά της ερήμου!
perierga.gr - 18 παράξενες λίμνες στην καρδιά της ερήμου!http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...