ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

0 12+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για τον Gabriel Garcia Marquez

Είναι ένας από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς όλων των εποχών και το Νόμπελ Λογοτεχνίας του είναι απλά μία απόδειξη αυτού. Ο Gabriel José García Márquez, όπως είναι το πλήρες όνομά του κολομβιανού συγγραφέα

Γεννήθηκε στο μικρό χωριό Aracataca της Κολομβίας στις 6 Μαρτίου του 1927 και στα 21 του χρόνια είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Η πορεία του, η ιδιαίτερη γραφή του αλλά και οι πολιτικές του πεποιθήσεις τον έχουν αναγάγει ως μια από τις πιο σημαντικές μορφές του παγκόσμιου πολιτισμού.


1. Με το παρατσούκλι Gabo, ο κολομβιανός λογοτέχνης, θεωρείται μία από τις κεντρικές φιγούρες του ονομαζόμενου κινήματος του «μαγικού ρεαλισμού» στην λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία. Πρόκειται για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αφηγηματική τεχνική, η οποία «καταργεί» τα σύνορα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και αποδέχεται ισότιμα το καθημερινό και το απίθανο.

2. Οι γονείς του Gabriel Eligio García και Luisa Santiaga Márquez, ανέθεσαν την ανατροφή του στον παππού του, Nicolas Ricardo Márquez, βετεράνο του εμφυλίου πόλεμου των Χιλίων Ημερών, και τη γιαγιά του Tranquilinia Iguarán Cotes.

3. Είναι παντρεμένος με την Mercedes Barcha και έχουν 2 γιους. Τον Gonzalo García Barcha και τον Rodrigo García. Ο δεύτερος μάλιστα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας Albert Nobbs, όπου προτάθηκε το 2011 για 3 Όσκαρ.

4. Με τη σύζυγό του, Mercedes Barcha γνωρίστηκαν στο κολλέγιο αλλά αποφάσισαν να τελειώσουν τις σπουδές τους και μετά να παντρευτούν. Όταν ο Gabriel García Márquez στάλθηκε ως ξένος ανταποκριτής στην Ευρώπη, εκείνη τον περίμενε και τελικά στις 27 Μαρτίου του 1958 παντρεύτηκαν.

5. Το videoclip του συγκροτήματος R.E.M. «Losing My Religion» βασίζεται στην μικρή ιστορία του Márquez, «Ένας πολύ γέρος κύριος με κάτι τεράστια φτερά».

6. Το 1982 κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Την ίδια χρονιά ήταν μέλος της επιτροπής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

www.wikipedia.org
7. Ως ξένος ανταποκριτής έχει εργαστεί στο Καράκας, τη Ρώμη, τη Γενεύη, το Παρίσι, τη Μπαρτσελόνα, τη Νέα Υόρκη αλλά και στο Μεξικό, την Ινδία, την Πολωνία και την Ουγγαρία.

8. Μεταξύ των πιο επιτυχημένων του έργων είναι τα «Εκατό χρόνια μοναξιάς» (1967), το «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» (1981) και το «Έρωτας στα χρόνια της Χολέρας» (1985). Το τελευταίο μάλιστα μεταφέρθηκε το 2007 στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Javier Bardem και τη Shakira να υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στο τραγούδι «Despedida», το οποίο ήταν και υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα.

9. Όταν το 1999 ο Gabriel García Márquez, έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες έγραψε τον πρώτο τόμο της
αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Vivir para contarla» (2002), ο οποίος ολοκληρώνεται με την πρόταση γάμου στη γυναίκα του. Στα αγγλικά κυκλοφόρησε ως «Living to tell the tale» το 2003.

10. Ένας από τους πολύ καλούς του φίλους είναι ο Fidel Castro.
11. Τη δεκαετία του 1980 λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων μετακόμισε με την οικογένειά του στο Μεξικό.

12. Στις 6 Μαρτίου του 2012, ο κολομβιανός νομπελίστας γιόρτασε τα 85 του χρόνια με την κυκλοφορία της πρώτης ηλεκτρονικής έκδοσης του βραβευμένου έργου του «100 χρόνια μοναξιάς».

13. Ο νεότερος αδερφός του, επίσης συγγραφέας, Jaime García Márquez, αποκάλυψε φέτος σε διάλεξη που έδινε στο πανεπιστήμιο της Cartagena της Κολομβίας ότι ο νομπελίστας συγγραφέας πάσχει από γεροντική άνοια. «Αυτό που έχει είναι προβλήματα μνήμης. Στην οικογένειά μας, όλοι καταλήγουμε να έχουμε γεροντική άνοια. Κι εγώ ο ίδιος έχω αρχίσει να έχω μερικά μικρά προβλήματα, αλλά εκείνος έχει σοβαρό πρόβλημα» δήλωσε συγκεκριμένα.

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ

http://www.clickatlife.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...