ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

0 Τα μυστικά των... χιονονιφάδων

Δείτε το υλικό που συνέλεξαν οι επιστήμονες

Τη σύσταση των χιονονιφάδων μελετούν οι υδρολόγοι προκειμένου να κατανοήσουν τις επιπτώσεις τους στο οικοσύστημα. Χρησιμοποιώντας ειδικά μικροσκόπια, τα οποία έψυξαν στους -170 βαθμούς Κελσίου, κατάφεραν να φωτογραφίσουν νιφάδες από τις χιονοπτώσεις στο Maryland των ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου του Beltsville μας παρουσιάζουν μία νέα εκδοχή των χιονονιφάδων που έχουν δημιουργηθεί φυσικά και όχι με τεχνητό τρόπο.

Το φυσικό χιόνι, όπως φαίνεται και στο υλικό που συνέλεξαν οι επιστήμονες, έχει ποικιλία στη δομή του και διαφέρει πολύ σε σχέση με το τεχνητό. Μάλιστα, οι εκπληκτικές κοντινές φωτογραφίες των ερευνητών απεικονίζουν τα «εξωγήινα» σχήματα των νιφάδων.

Παράλληλα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η μελέτη της δομής των χιονονιφάδων τους επιτρέπει να καθορίσουν τη σύσταση του νερού της κάθε περιοχής για να καθορίσουν τις προμήθειες νερού της κάθε περιοχής και να προστατευτούν καλύτερα από ενδεχόμενες πλημμύρες.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...