ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

0 Κοιλάδα του Θανάτου

Κοιλάδα του Θανάτου, όνομα και πράγμα
Το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας περνά τώρα στο Ντεθ Βάλεϊ της Καλιφόρνια
Κατακτά επισήμως τον τίτλο της θερμότερης περιοχής του πλανήτη
Για σχεδόν 100 χρόνια, η περιοχή Ελ Αζίζια στις ακτές της Λιβύης κατείχε το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Τώρα, όμως, έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας (WMO) αποκαλύπτει ότι η μέτρηση ήταν λανθασμένη, οπότε το ρεκόρ περνά στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, όπου η θερμοκρασία στις 10 Ιουλίου 1913 έφτασε τους 56,7 βαθμούς Κελσίου...


Εδώ και δεκαετίες οι μετεωρολόγοι ήταν επιφυλακτικοί με το ρεκόρ των 58,0 βαθμών Κελσίου που είχε καταγραφεί σε μια ιταλική βάση της Ελ Αζίζια στις 13 Σεπτεμβρίου 1922. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν είχαν βρεθεί στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι η μέτρηση ήταν λανθασμένη.

Διεθνής ομάδα ειδικών που ανέλαβε την έρευνα για λογαριασμό του WMO κατάφεραν να βρουν το σημειωματάριο όπου είχε καταγραφεί η θερμοκρασία. Η ανάλυση αποκάλυψε πέντε σοβαρά λάθη: η μέτρηση έγινε από κάποιον άπειρο παρατηρητή· το θερμόμετρο που χρησιμοποιήθηκε θεωρούνταν παρωχημένο ακόμα και τότε· η τοποθεσία της μέτρησης δεν ήταν αντιπροσωπευτική της γύρω περιοχής· η μέτρηση δεν συμφωνούσε με άλλες μετρήσεις στην Ελ Αζίζια· και η θερμοκρασία δεν βρισκόταν σε συμφωνία με άλλες μετρήσεις που έγιναν αργότερα στο ίδιο σημείο.

«Εντοπίσαμε συστηματικά λάθη στη μέτρηση του 1922» αναφέρει ο Ράντι Τσερβένι του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το οποίο παραθέτει μια λίστα με διάφορα καιρικά παγκόσμια ρεκόρ.

Το πιθανότερο, αναφέρουν οι ερευνητές στο Bulletin of the American Meteorological Society, είναι ότι κάποιος έκανε συστηματικά λάθος όταν διάβασε τη θερμοκρασία σε ένα θερμόμετρο των Σιξ-Μπελίνι (ένθετη αριστερά), το οποίο είχε σχεδιαστεί να καταγράφει τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές και μοιάζει με τα θερμόμετρα που χρησιμοποιούν σήμερα οι κηπουροί.

Η ανάλυση δείχνει ότι η μέτρηση του 1922 είχε πέσει έξω κατά περίπου 7 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά το ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας, ο τίτλος ανήκει στο Βοστόκ της Ανταρκτικής, όπου η θερμοκρασία στις 21 Ιουλίου 1983 έπεσε στους -89,2 βαθμούς Κελσίου.
http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...