ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

0 Κλέβοντας την τροφή των... Θεών

Εκατοντάδες Ινδονήσιοι εφοδιασμένοι με ''δίχτυα'' κατεβαίνουν στον γιγάντιο κρατήρα του ηφαιστείου για να πιάσουν κάποιες από τις ετήσιες προσφορές στους Θεούς, στα πλαίσια του ετήσιου παραδοσιακού φεστιβάλ που έχει ως στόχο να κατευνάσει τις δυνάμεις τις φύσης και κατ' επέκταση του ηφαιστείου.
Το ετήσιο φεστιβάλ Yadnya Kasada, λαμβάνει χώρα στην ανατολική πλευρά του νησιού της Java και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.
Οι κάτοικοι της περιοχής, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, σκαρφαλώνουν στο βουνό Bromo από όλες τις πλευρές του για να φτάσουν στην κορυφή του. Η κούραση της ορειβασίας εξαργυρώνεται από το θέαμα του κρατήρα που χαρακτηρίζεται ως το άνοιγμα ενός ζωντανού βωμού και οι προσφορές των πιστών εξευμενίζουν τα κακά πνεύματα.
Σε παράλληλο χρόνο κινούνται και εντός του κρατήρα άνθρωποι που θα περιμένουν καρτερικά τις προσφορές των πάνω. Ό,τι καταφέρουν να πιάσουν θα φέρει καλοτυχία σε αυτούς και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με την παράδοση.
Το εν λόγω τελετουργικό ξεκινά όταν η πριγκίπισσα Roro Anteng και ο σύζυγός της απευθύνθηκαν στους Θεούς του βουνού για να κάνουν παιδιά. Οι Θεοί τους χάρισαν 25 παιδιά, αλλά το τελευταίο, που ονομαζόταν Kesuma, έπρεπε να θυσιαστεί στο ηφαίστειο ως φόρο τιμής σε αυτούς.
Η παράδοση έμεινε και καθώς οι ανθρωποθυσίες έχουν απαγορευθεί, οι κάτοικοι πετούν τρόφιμα και χρήματα για να κατευνάσουν τις αρχαίες θεότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...