ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

0 Μην πετάτε τα τσόφλια των αυγών


Γι' αυτό να τρώτε ομελέτες...

Ίσως να φαίνεται παράξενο, αλλά τα τσόφλια των αυγών μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα. Διαβάστε παρακάτω, για να ξέρετε γιατί μια ομελέτα μπορεί να κάνει περισσότερα από το να χορτάσει την πείνα σας.

Λίπασμα
Ξέρατε ότι κελυφών των αυγών αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ανθρακικό ασβέστιο – το δραστικό συστατικό του ασβέστη – καθώς και άλλες θρεπτικές ουσίες για τα φυτά; Τα τσόφλια αποτελούν πολύ καλό φυσικό λίπασμα. Εάν τα τρίψετε και πασπαλίζουμε με αυτάτο χώμα, τα φυτά σας θα σας ευχαριστούν.

Αφάιρεση λεκέδων
Έχετε ένα φλιτζάνι που έχει λερωθεί από το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα; Αλέστε μέχρι μερικά κελύφη αυγών και ρίξτε τα στην κούπα μαζί με ζεστό νερό. Αφήστε να καθίσει όλη τη νύχτα, και το κέλυφος του αυγού θα απορροφήσει το λεκέ.



Φύτευση Σπόρων
Είπαμε ότι τα κελύφη των αυγών κάνουν καλό λίπασμα. Χρησιμοποιήστε τα για να φυτέψετε σπόρους. Γεμίστε το μισό κέλυφος με χώμα και σπόρους, φυτέψτε το στο έδαφος και καθώς το φυτό θα αναπτύσσεται και το κέλυφος θα διασπάται, θα παρέχει το σπορόφυτο αφθονία θρεπτικών ουσιών.

Πηγή
 http://www.tampouloukia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...