ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

0 Σπιτικό Υποβρύχιο Βανίλια - Μέλι - Πορτοκάλι

Ένα απο τα πλέον χαρακτηριστικά γλυκά του κουταλιού. Πιο παλιά δεν υπήρχε ούτε ένα Ελληνικό σπίτι που να μην έχει αυτο το κέρασμα στο ντουλάπι μαζί και με τα υπόλοιπα φρουτένια γλυκά του κουταλιού.

Υλικά (για 2 βαζάκια των 350 ml περίπου)

4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γνήσιο εκχύλισμα βανίλιας ( 2 σκόνες)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό και το μέλι. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και στην αρχή ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει και πάρει βράση δεν το ανακατεύουμε καθόλου και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Εν το μεταξύ βρέχουμε ενα πινέλο με νερό και βουρτσίζουμε ελαφρώς τα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους το γλυκό μας. στα 15 λεπτά προσθέτουμε την βανίλια, το λεμόνι και το ξύσμα. Συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 15 λεπτά. το σιρόπι μας είναι έτοιμο όταν ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και κυλώντας δημιουργεί ένα χοντρό σχετικά σχοινάκι.


Αφήνουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του λιγάκι και αν έχουμε σταθερό μίξερ (αν γίνεται με γυάλινο κάδο)  με γάντζους το βάζουμε και δουλεύει σε μέτρια ταχύτητα για 8 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε εμείς με το χέρι χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε προς μία φορά. Όταν κουραζόμαστε το αφήνουμε για λίγο και ξανασυνεχίζουμε. Το μείγμα θα ασπρίσει και τελικά θα πάρει την μορφή της γνωστής βανίλιας υποβρύχιο σε ρευστή αλλά σφιχτή υφή. Οταν είναι πλέον αρκετά δύσκολο το ανακάτεμα είναι έτοιμη να μπει σε αποστειρωμένο βάζο. Την αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!

http://eri-captaincook.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...