ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

0 Εκεί που το Μέγα Σινικό Τείχος συναντά τη θάλασσα

Χτισμένο από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα -κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ- και με συνολικό μήκος 8.851,8 χλμ, αποτελεί το μεγαλύτερο ανθρώπινο οικοδόμημα, τόσο μεγάλο μάλιστα που κάποιοι λένε πως το έχουν δει με γυμνό μάτι και από το διάστημα.

Το Μέγα Σινικό Τείχος εκτείνεται στα δυτικά από την λίμνη Lop και φτάνει μέχρι την πόλη Shanhaiguan στα ανατολικά, δημιουργώντας ένα τόξο που οριοθετεί το νότιο άκρο της εσωτερικής Μογγολίας. Ο αρχικός σκοπός του τείχους δεν ήταν να κρατηθούν έξω οι εισβολείς, αλλά να εξασφαλιστεί ότι οι ημι-νομαδικές φυλές του βορρά δεν θα μπορούσαν να το διασχίσουν με τα άλογά τους ή να επιστρέψουν εύκολα μετά από κάποια επιδρομή τους.

Εκεί λοιπόν στην Shanhaiguan βρίσκεται το Laolongtou ή αλλιώς Το Κεφάλι του Παλιού Δράκου, ένα μικρό φρούριο όπου το Τείχος συναντά τη θάλασσα Bohai. Είχε χτιστεί και αυτό από τη δυναστεία των Μινγκ μεταξύ του 1368 και του 1644 και εισχωρεί 20 μέτρα μέσα στη θάλασσα. Μοιάζει σαν έναν δράκο να σκύβει και να πίνει νερό.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...