ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

0 Συνταγές: Γαλακτομπούρεκο

γαλακτομπούρεκο
Η συνταγή που ακολουθεί, έχει αποκτηθεί με κόπο. Τιμήστε την όπως της αξίζει, και θα φτιάξετε ένα γαλακτομπούρεκο που όμοιο του, κάπου έχετε ξαναδοκιμάσει. Σε κάποιο γνωστό ζαχαροπλαστείο ίσως; Το σιροπιαστό αυτό γλυκό, θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Υλικά (για 10 κομμάτια)
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
175 γρ. ριζάλευρο
100 γρ. κορν φλάουερ
350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 βανίλιες σε σκόνη
10 φύλλα κρούστας  (1 συσκευασία)
125 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι                    
400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. νερό
1 στικ κανέλας
1 φέτα λεμόνι


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Αφού λιώσει η ζάχαρη, το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

Σε  μία μεγαλύτερη κατσαρόλα, βράζουμε  ½ λίτρο γάλα , τη ζάχαρη και τη σκόνη βανίλιας. Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε  στο υπόλοιπο γάλα, το ριζάλευρο και το κορν φλάουερ και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το ζεστό μίγμα. Ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 5 λεπτά. Η κρέμα μας πρέπει να είναι παχύρευστη.
Λιώνουμε το βούτυρο και αλοίφουμε όλα τα φύλλα κρούστας που θα χρησιμοποιήσουμε. Για τη βάση θα χρειαστούμε 5 φύλλα, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα στο ταψί και στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C για 40 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο μας, όσο είναι ζεστό.

http://www.foodzine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...