ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

0 Το παράξενο σπίτι με τα 100 παραθυράκια!

Ο αρχιτέκτονας Takeshi Hosaka δέχτηκε με μεγάλη του χαρά μια παράξενη παραγγελία, προκειμένου να δημιουργήσει ένα σπίτι πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Το «Room Room house» στο Τόκιο της Ιαπωνίας επρόκειτο να κατοικηθεί από κωφάλαλους γονείς και τα δύο υγιή παιδιά τους.
perierga.gr - Το παράξενο σπίτι με τα 100 παραθυράκια!
«Όταν ήρθαν να με βρουν, το πρώτο πράγμα που ζήτησαν ήταν να μπορούν να επικοιωννούν ανά πάσα ώρα και στιγμή με τα παιδιά τους στη νοηματική αλλά και να τα βλέπουν οπουδήποτε είναι -μέσα ή έξω από το σπίτι- χωρίς τίποτα να εμποδίζει την οπτική επαφή με αυτά», λέει ο αρχιτέκτονας...perierga.gr - Το παράξενο σπίτι με τα 100 παραθυράκια!
Η πρωτότυπη διώροφη μονοκατοικία των 70 τετραγωνικών μέτρων έπρεπε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της οικογένειας και «αυτό ήταν μια πρόκληση για μένα», επισημαίνει ο Takeshi Hosaka, καθώς μέχρι τώρα δεν είχε κατασκευάσει κάτι ανάλογο.
perierga.gr - Το παράξενο σπίτι με τα 100 παραθυράκια!
Τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα ακοής και συχνά βγαίνουν έξω για παιχνίδι με τους φίλους τους. Ο μόνος τρόπος για να τα επιβλέπουν οι γονείς τα πολλά ανοίγματα στο σπίτι. Έτσι κι έγινε. Πάνω από 100 παραθυράκια τοποθετήθηκαν σε ολόκληρη την κατοικία, διευκολύνοντας την οπτική επικοινωνία γονιών και παιδιών.
perierga.gr - Το παράξενο σπίτι με τα 100 παραθυράκια!
Επιπλέον, από το εσωτερικό του σπιτιού απουσιάζουν οι τοίχοι, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή ο ένας να βλέπει πού βρίσκεται ο άλλος και να μπορούν οι τέσσερις άνθρωποι εύκολα και γρήγορα να… κοιτάζουν τι λένε!
perierga.gr - Το παράξενο σπίτι με τα 100 παραθυράκια!
«Η κυκλοφορία των βλεμμάτων μέσα και έξω από το σπίτι δεν έπρεπε να βρίσκει κανένα εμπόδιο. Οι γονείς βλέπουν τα παιδιά και τα παιδιά τους γονείς χωρίς καμία δυσκολία. Η κυκλοφορία μέσα στο σπίτι ενισχύεται και αποκτά τη δυναμική που χρειάζεται…», επεξηγεί ο αρχιτέκτονας.
perierga.gr - Το παράξενο σπίτι με τα 100 παραθυράκια!
perierga.gr - Το παράξενο σπίτι με τα 100 παραθυράκια!
perierga.gr - Το παράξενο σπίτι με τα 100 παραθυράκια!perierga.gr - Το παράξενο σπίτι με τα 100 παραθυράκια! 
http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...