ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

0 Οι θαυμαστές πεταλούδες swallowtail

Οι πεταλούδες Swallowtail είναι μεγάλες, πολύχρωμες και εντυπωσιακές πεταλούδες, που ανήκουν στην οικογένεια Papilionidae. Περισσότερα από 550 είδη περιλαμβάνονται στην οικογένεια, τα περισσότερα τροπικά. Απαντώνται σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική.
Το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι η διχαλωτή ουρά τους, που μοιάζει με αυτήν των χελιδονιών. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό τους φανερώνει και το όνομά τους (Swallowtail-ουρά χελιδονιού).
Ας γνωρίσουμε λίγο περισσότερο κάποια είδη, αυτής της πανέμορφης πεταλούδας.

Η πεταλούδα αυτή πετάει γρήγορα και με δύναμη, σταματά όμως πάνω από ανθισμένα φυτά για λίγο νέκταρ. 
Συχνάζει σε αλπικά λιβάδια και πλαγιές σε μεγάλα υψόμετρα, που φτάνουν τα 4.900 μέτρα (Κασμίρ).
Φωτογραφία Ettore Balocchi
Η κάμπια από την οποία αναπτύσσεται η πεταλούδα έχει μια ξεχωριστή ιδιότητα, με την οποία προφυλάσσεται από τους θηρευτές της. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού της έχει ένα διχαλωτό όργανο, από το οποίο εκλύονται δύσοσμες ουσίες όταν η κάμπια απειληθεί. Η άσχημη μυρωδιά είναι αποτρεπτική για τα έντομα, όχι όμως για τα πουλιά.
Φωτογραφία Quartl
Battus philenor
Φωτογραφία Quadell
Τα εντυπωσιακά μπλε ιριδίζοντα πίσω φτερά πάνω σε μαύρο φόντο κάνουν την πεταλούδα αυτή μοναδική. Οι πορτοκαλί κηλίδες ένα ακόμα στολίδι στα φτερά της. Απαντάται κυρίως σε δάση στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική. Ως κάμπιες είναι δηλητηριώδεις, λόγω της διατροφής τους.
Φωτογραφία Kaldari
Φωτογραφία Edibobb
Papilio palinurus
Φωτογραφία D. Gordon E. Robertson
Πως να περιγράψεις την ομορφιά αυτής της πεταλούδας!! Εκπληκτικό πράσινο χρώμα σε διάφορες αποχρώσεις. Είναι από τις λίγες πράσινες πεταλούδες που υπάρχουν στη φύση, αφού είναι σπάνιες.
Φωτογραφία Hectonichus
Οι ιριδίζουσες πράσινες αποχρώσεις των φτερών της με τη βοήθεια του ήλιου δίνουν μπλε και κίτρινες αντανακλάσεις.
Είναι ένα είδος που απαντάται στη νοτιοανατολική Ασία.
Φωτογραφία jon hanson
Φωτογραφία Thomas Wirt
Atrophaneura hector
Φωτογραφία J.M. Garg
Το είδος αυτό απαντάται στην Ινδία, στη Σρι Λάνκα και στη δυτική ακτή της Μιανμάρ. Στην Ινδία προστατεύεται από το νόμο.
Τα μαύρα φτερά της με τις κόκκινες κηλίδες, καθώς και το κόκκινο σώμα της την κάνουν  πολύ εντυπωσιακή.
Φωτογραφία J.M.Garg
Το κόκκινο σώμα της, η αργή και περίεργη πτήση της, το έντονο χρώμα των φτερών της, όλα αποτελούν προειδοποίηση για τα αρπακτικά ότι δεν είναι για φάγωμα, αφού είναι δηλητηριώδης.
Φωτογραφία J.M.Garg
Protographium marcellus
Φωτογραφία bob in swamp
Η πεταλούδα ζέβρα. 
Ενδημική στις ανατολικές ΗΠΑ και στον νοτιοανατολικό Καναδά. Οι μαύρες και άσπρες ρίγες στα φτερά της ευθύνονται για το όνομά της. Μπλε και κόκκινες κηλίδες στολίζουν την ουρά της.
Φωτογραφία mollysgranny46
Φωτογραφία shell game
Φωτογραφία thoeflich
Πηγή 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...