ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

0 H Γη με το... μάτι της Google (VIDEO)


H Γη με το... μάτι της Google
Εντυπωσιακή εικόνα πάγων που επιπλέουν κοντά στις ακτές της νήσου Αδελαΐδος, που βρίσκεται στην δυτική ακτή της Ανταρκτικής Χερσονήσου.
Εντυπωσιακές εικόνες του πλανήτη μας καταγράφει ο δορυφόρος GeoEye-1
Δόθηκαν στη δημοσιότητα ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά και εντυπωσιακές φωτογραφίες της Γης τις οποίες έχει τραβήξει ο δορυφόρος GeoEye-1. Ο δορυφόρος καταγράφει συνεχώς εικόνες από τον πλανήτη μας - και μάλιστα σε υψηλή ανάλυση - τις οποίες χρησιμοποιεί ο γίγαντας του διαδικτύου της Google για διάφορες δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Google Earth και Google Maps.
Ο δορυφόρος

Ο GeoEye-1 κινείται σε τροχιά γύρω από τη Γη με ταχύτητα 30 χιλιάδων χλμ/ώρα καταγράφοντας συνεχώς εικόνες. Ο όγκος των δεδομένων που συγκεντρώνει είναι κυριολεκτικά γιγάντιος. Υπολογίζεται ότι ο ημερήσιος όγκος των καταγραφόμενων εικόνων από διάφορα σημεία του πλανήτη είναι τέτοιος ώστε, αν τα αθροίζαμε, θα δημιουργούσαμε μια περιοχή περίπου 700 χιλιάδων τετραγωνικών χλμ! Ο δορυφόρος βρίσκεται σε ύψος 700 χλμ και διαθέτει τόσο προηγμένα όργανα που μπορεί να φωτογραφίσει αντικείμενα με μέγεθος ανάλογο με αυτό ενός βαρελιού μπύρας.

Ο GeoEye-1 φωτογράφισε τους περίεργους σχηματισμούς που υπάρχουν πάνω στο έδαφος σε μια περιοχή της επαρχίας Ξινγιάνγκ στην Κίνα. Ο τρόπος εστίασης αλλά και ο φωτισμός αυτής της φωτογραφίας την τοποθέτησε στην λίστα των εικόνων που συνδέονται με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, με ύπαρξη εξωγήινων κλπ. 


Οπως, όμως επισημαίνουν οι ειδικοί, τόσο η συγκεκριμένη φωτογραφία όσο και οι άλλες σχετικές δεν είναι τίποτε άλλο από «εικόνες - τεστ». Ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται ρυθμίσεις στα όργανα και τις κάμερες των δορυφόρων που τραβούν φωτογραφίες. Ο δορυφόρος εστιάζει σε κάποιο σημείο του πλανήτη και οι ρυθμίσεις λαμβάνουν χώρα ενώ τον καταγράφει. Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί κατά την διάρκεια των ρυθμίσεων είναι φυσικά «περίεργες» και δίνουν αφορμή για την δημιουργία θεωριών μυστηρίου. 

http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...