Μεγάλη καμπάνια-συζήτηση για την προτίμηση των Ελληνικών Προϊόντων και το ρόλο του Τύπου και των social media  διοργανώνει το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε Ό,τι Παράγουμε» την προσεχή Πέμπτη στην Αθήνα με την παρουσία όλων των κοινωνικών εταίρων.
Ένα κίνημα που ξεκίνησε σιγά-σιγά πέρυσι έχει ήδη μεγαλώσει πολύ οργανωτικά αλλά πολύ περισσότερο πέρασαν στον κόσμο τα μηνύματά του,που είναι φυσικά αίτημα και αναγκαιότητα: Ντύνομαι, Τρώω, Κάνω Τουρισμό Ελληνικά! Σε αυτό, όπως μας λένε στελέχη του κινήματος ,έχει γίνει συνείδηση και των Ελλήνων καταναλωτών και των Ελλήνων Παραγωγών και Επιχειρηματιών.

«Να παράγουμε και πιο πολλά προϊόντα και να εκλογικεύσουμε τιμές. Και να σας πω ένα πολύ πρόχειρο παράδειγμα εκλογικεύσεως τιμών, δεν είναι δυνατόν να λέμε στους συμπατριώτες μας πηγαίνετε στις ωραίες ελληνικές ακρογιαλιές, στα ωραία ελληνικά νησιά και το αεροπορικό εισιτήριο για να πάει κανείς σε ένα ελληνικό νησί ή το ακτοπλοϊκό να στοιχίζει διπλάσια ή τριπλάσια απ’ ότι στοιχίζει για να πάει κανείς στο εξωτερικό» τόνισε ο τ. Πρύτανης του ΕΜΠ κ Κώστας Μουτζούρης , Γεν Γραμματέας του  Κινήματος  Πολιτών «Καταναλώνουμε Ότι Παράγουμε».

Ενα αισιόδοξο μήνυμα που αντανακλά στην ποιότητα που έχουν πλέον πολλά  ελληνικά προϊόντα παρουσίασε στον Φλάς ο κ. Αλκης Κλαμπόκης, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών:
«Σήμερα η σχέση είναι περίπου  1 προς 2, ενώ κάποτε ήταν 1 προς 5, δηλαδή πουλούσαμε 1 αγοράζαμε απέξω 5, σήμερα πουλάμε στο εξωτερικό 1 αγοράζουμε 2. Εισάγουμε λιγότερα γιατί έχει συρρικνωθεί το εισόδημα, παράγουμε όμως περισσότερα διότι φαίνεται από το νούμερο των εξαγωγών. Γιατί οι ελληνικές εταιρείες πλέον λόγω της μεγάλης στενότητας της εσωτερικής αγοράς στρέφονται στο εξωτερικό πλέον αυξάνοντας την εξωστρεφή τους δράση» , είπε εννοώντας βέβαια ότι τα ελληνικά προϊόντα για να πουλιούνται έξω σημαίνει ότι αξίζουν!

Ο κ Βασ. Κροκίδης  πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είπε :
«Ξεκάθαρα εμείς έχουμε κάνει τραγικά λάθη ως έμποροι. Σε μια περίοδο αν θέλετε υπερκατανάλωσης και υπερδανεισμού θεωρήσαμε να κερδίσουμε περισσότερα εισάγοντας προϊόντα φτηνότερα από τρίτες χώρες και αγνοώντας την ελληνική παραγωγή και την ελληνική βιοτεχνία. Και αυτό σήμερα το πληρώνουμε πάρα πολύ ακριβά».

Τέλος ο  Γ.Γ. Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός είπε ότι για τα ελληνικά προϊόντα ότι  «αν αφαιρέσουμε την επίπτωση των φόρων έχουμε το χαμηλότερο τιμάριθμο σε όλη την Ευρώπη. Άρα εάν πάμε με αυτούς τους ρυθμούς, αν ασκηθούν όλοι οι μηχανισμοί της αγοράς και δουλέψει καλά ο ανταγωνισμός, η μείωση του κόστους της μισθοδοσίας θα συμβάλλει στο να έχουμε θεωρώ μηδενικό τιμάριθμο στο τέλος του χρόνου»..

Τα ακούνε όλα αυτά οι φωστήρες της κυβέρνησης που π.χ. στο θέμα του φαρμάκου κάνουν ό,τι μπορούν για να χτυπήσουν την εθνική παραγωγή;