ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

0 Πανελλαδικές διαστάσεις παίρνει το κίνημα των φθηνών τροφίμων! – Οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

- Πανελλαδικές διαστάσεις παίρνει πλέον το φαινόμενο
- Και οι δήμοι στον χορό των προσφορών

- Αλλοι συνεργάζονται με παραγωγούς και άλλοι γίνονται οι ίδιοι μεταπωλητές φθηνών προϊόντων

- Πατάτες Νευροκοπίου θα δώσει ο Δήμος Παλλήνης

- Φθηνές μερίδες φαγητού πουλάει κάθε μέρα σε κιόσκι στην κεντρική πλατεία ο δήμος Αχαρνών

- Φθηνό ρύζι από τις Σέρρες, φασόλια από την Καστοριά

- ΟΛΕΣ οι πρωτοβουλίες θα προβάλλονται μέσω του
Newsit.gr
- Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@newsit.grΌλα ξεκίνησαν με το «κίνημα της πατάτας» από την Πιερία. Αλλά η ανάγκη του κόσμου για φθηνά τρόφιμα παίρνει... πανελλαδικές διαστάσεις! Επιτέλους...

Ο κόσμος «μπούχτισε» πια από τους μεσάζοντες, από εκείνους που στο βωμό του κέρδους (τους) εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του παραγωγού, από τον οποίο αγοράζουν φθηνά, και τις ανάγκες των καταναλωτών, στους οποίους πουλάνε πανάκριβα.

 
Αλλά η οικονομική κρίση έρχεται να πατήσει... πόδι. Ό,τι δηλαδή έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν. Οι εθελοντικές ομάδες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται η αντίδραση στη δράση των μεσαζόντων!

Όλα ξεκίνησαν με τις πατάτες στην
Πιερία, τώρα παίρνουν σειρά κι άλλες πόλεις, με άλλα προϊόντα.

Το Σάββατο, στην Κατερίνη, οι εθελοντές της Πιερίας
και τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι θα διαθέσουν άλλους 75 τόνους πατάτας σε 1.100 οικογένειες που τις παρήγγειλαν σε χρόνο ρεκόρ!

Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος, Βέροια και Λάρισα
βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά για να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.

Η αρχή έγινε από τις πατάτες αλλά έρχονται κι άλλα προϊόντα. Το πρώτο είναι το λάδι! Ετοιμάζεται το έδαφος για να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.


Οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.


Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).

Για τα φασόλια, μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο σημείο με παραγωγό από τις Πρέσπες. Κι αν όλα πάνε καλά, τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.

Στον Βόλο
την πρωτοβουλία πήρε μια νεοσύστατη ομάδα με τον τίτλο «Άνωση - Εθελοντές Βόλου», γράφει Το Έθνος. Πολίτες, δήμοι ακόμη και μοναστήρια τηλεφωνούν ήδη για να δώσουν παραγγελίες!

Ήρθαν, λοιπόν, σε επαφή με τους παραγωγούς στο Νευροκόπι και δέχονται μέχρι και την Παρασκευή παραγγελίες για μια πρώτη ποσότητα 30 τόνων με πατάτες που θα παραδοθούν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Η τιμή διάθεσης, όπως και στην Κατερίνη, θα είναι 25 λεπτά το κιλό.


Επίσης έχουν γίνει επαφές και με αγρότες των Σερρών για να τους προμηθεύσουν ρύζι καθώς και με αγρότες της Καστοριάς για την προμήθεια φασολιών και περιμένουν τις προσφορές τους.


Στο χορό μπήκε και ο δήμος Παλλήνης
, που αποφάσισε να έρθει σε απευθείας συνεννόηση με παραγωγούς από το Νευροκόπι για να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους δημότες, σε χαμηλές τιμές. Έτσι, οι κάτοικοι του δήμου Παλλήνης θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πατάτες προς 28 λεπτά το κιλό, δηλαδή περίπου 50% φθηνότερα σε σχέση με το σούπερ μάρκετ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...