ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

0 270 γλώσσες έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία 60 χρόνια!


Η γερμανική επιτροπή για την UNESCO στη Βόννη, εξέδωσε δελτίο Τύπου την περασμένη Τετάρτη στο οποίο επισημαίνεται ότι από τις περίπου έξι χιλιάδες γλώσσες που μιλιούνται στο πλανήτη, οι μισές απειλούνται με εξαφάνιση.
Από προ-δημοσιεύματα της διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί  από την UNESCO στις 21 Φεβρουαρίου, με κεντρικό θέμα  την Διεθνή Ημέρα των ιθαγενών γλωσσών, έγινε γνωστό ότι από το 1950 έως σήμερα έχουν εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη των γλωσσών, 270 γλώσσες. Δηλαδή, κάθε δύο εβδομάδες εξαφανίζεται και μία γλώσσα!

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες η εξαφάνιση των  ιθαγενών γλωσσών οφείλεται σε διάφορες αιτίες.

Κυριαρχούν, ωστόσο, για το χαμό αυτόν οι πόλεμοι, οι απελάσεις, η μετανάστευση ή απαγόρευση σε μεικτές κοινωνίες κάποιων τοπικών γλωσσών.

Μια, επίσης, αιτία είναι σε πολλές αποικίες η καθιέρωση της μιας γλώσσας, κυρίως της αγγλικής, και ο παραμερισμός της τοπικής γλώσσας.

Στόχος του συνεδρίου  της UNESCO είναι να προβεί σε μια θετική προσέγγιση στις υπό εξαφάνιση γλώσσες  και να ενισχύσει με κάθε τρόπο την διατήρηση της μητρικής γλώσσας σε εκατοντάδες σημεία του πλανήτη.

Μικρές Εκδόσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...