ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

0 Οι σκύλοι "μαντεύουν" τις προθέσεις των ανθρώπων "διαβάζοντας" τα μάτια τους!


  Ερευνητές της Ακαδημίας Επιστημών της Ουγγαρίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι διαθέτουν την ικανότητα να "διαβάζουν" το ανθρώπινο βλέμμα και να "μαντεύουν"  τις προθέσεις των ανθρώπων!
  Όπως αναφέρουν σε δημοσίευση τους στο επιστημονικό έντυπο Current Biology, τα σκυλιά παρακολουθούν το βλέμμα του συνομιλητή τους ακριβώς όπως κάνουν τα μικρά παιδιά ηλικίας μικρότερης των 2 ετών.
 " Ο τρόπος επικοινωνίας των σκύλων έχει εκλπηκτικές ομοιότητες με εκείνον ενός παιδιού ηλικίας από έξι μηνών έως δύο ετών. Κι αυτό γιατί οι σκύλοι, όπως και τα μικρά παιδιά, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε νύξεις που μπορεί να σηματοδοτούν τις προθέσεις μας ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ερευνητής δρ Ζοσεφ Τοπάλ.
  Από τη μελέτη φάνηκε ότι οι σκύλοι παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε οπτική επαφή μαζί τους προκειμένου να κατανοήσουν τι ακριβώς προσπαθούμε να τους πούμε και γιατί τους μιλάμε.   Με τη βοήθεια μιας νέας τεχνολογίας παρακολούθησης των κινήσεων των ματιών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά έχουν την ικανότητα όχι μόνο να "διαβάζουν" αλλά και να ερμηνεύουν το βλέμμα, τον ενθουσιασμό ή την απειλητική διάθεση του συνομιλητή τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά. Με τον τρόπο αυτό, είναι σε θέση σχεδόν να "μαντεύουν" τι σκεφτόμαστε.

http://www.pyles.tv/News/Anexigita-fainomena/dog_eyes.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...