ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

0 Paul McCartney (1942-1966) - Μέρος 2ο

Σημείωση: Για το 1ο μέρος του άρθρου πατήστε εδώ

Πριν ξεκινήσουμε να συγκρίνουμε τις φωτογραφίες του Πωλ Μακάρτνεϊ πριν και μετά το 1966, θα ήταν καλό να δείξουμε πόσο ακριβής είναι η διαδικασία συγκρίνοντας δύο φωτογραφίες για τις οποίες γνωρίζουμε de facto ότι απεικονίζουν το ίδιο άτομο. Πρώτα λοιπόν θα συγκρίνουμε δύο φωτογραφίες του John Lennon, τραβηγμένες με διαφορά 11 ετών, και μπορούμε να δούμε πόσο αλλάζει το πρόσωπο σε αυτό το διάστημα.

Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε το 1963, όταν ήταν 24 ετών και η άλλη στο 1973 όταν ήταν 34:


Στην ουσία δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ των δύο φωτογραφιών. Παρατηρήστε το πως όλα τα χαρακτηριστικά "πέφτουν" ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο, τα δόντια, η θέση των ματιών, το σχήμα του κεφαλιού γενικότερα. Ακόμα και το "μήλο του Αδάμ" του ταιριάζει απόλυτα!

Το κρανίο κάποιου σταματάει να μεταβάλλεται κάπου μεταξύ των 17 και 21 ετών, μετά από αυτό το σημείο, ελείψει παραμορφώσεως από άλλους παράγοντες, το μέγεθος και σχήμα του κρανίου παραμένουν ίδια για την υπόλοιπη ζωή του ατόμου. Δεν μεγαλώνει, δεν πλαταίνει και τα χαρακτηριστικά όπως τα μάτια, η μύτη, το σαγόνι και τα αυτιά παραμένουν σταθερά. Το μόνο που αλλάζει είναι η κατανομή λίπους στα μάγουλα και οι ρυτίδες στο δέρμα.

Παρακάτω ακολουθούν δύο φωτογραφίες της Jane Asher, της κοπέλας του Πωλ στη δεκαετία του 1960, τραβηγμένες με διαφορά 30 ετών (πριν την εξετάσετε λάβετε υπόψη ότι υπέστη πλαστική στη μύτη, ευθυγραμμίζοντας τη γέφυρα της μύτης της, οπότε η διαφορά ΔΕΝ είναι από διαφορά γωνίας.)

Και σε αυτή τη σύγκριση, με εξαίρεση το πάχος των 60's, και την αλλαγή στη μύτη, ουσιαστικά δεν υπάρχει καμμία διαφορά και πρόκειται ξεκάθαρα για το ίδιο άτομο.


Στοιχείο-κλειδί στην σύγκριση είναι η τοποθέτηση των ματιών, η διαγράμμιση του κρανίου και η απόσταση μεταξύ των αυτιών και της βάσης του πιγουνιού, που είναι απαράλλαχτα. Θα συμπεριλαμβανόταν και η μύτη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, αν δεν είχε υποστεί πλαστική. Στο γυμνό μάτι, μπορεί να μην φαίνεται να ταιριάζουν απόλυτα (εξάλλου έχουν τραβηχτεί με 30 χρόνια απόσταση!) με μια προσεχτική όμως ματιά, η σύγκριση επιβεβαιώνεται. Το λίπος αλλάζει τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου έντονα, αλλά δεν μπορεί να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά κατανομής που οφείλονται και βασίζονται στη δομή του κρανίου. Όπως είπαμε μετά τα 20 χρόνια του ατόμου, αυτά δεν αλλάζουν.

Πάμε τώρα στον Faul (fake Paul) τον άνθρωπο που αντικατέστησε τον Πωλ Μακάρτνεϊ μετά το 1966.

Κι εδώ, παρατηρούμε, με εξαίρεση την ευθυγράμμιση του πηγουνιού (το οποίο θα εξηγήσουμε αργότερα) και παρά το μεγάλο διάστημα μεταξύ των φωτογραφιών, ότι τα χαρακτηριστικά του κεφαλιού δίνουν ένα τέλειο "ταίριασμα".

Τώρα θα περάσουμε τα σύνορα της συνωμοσιολογίας... Η παρακάτω φωτογραφία που περιλαμβάνεται στο White Album, λέγεται ότι απεικονίζει τον ψεύτικο Πωλ, λίγο μετά τις πρώτες πλαστικές επεμβάσεις και λίγο προτού εμφανιστεί στη δημόσια αρένα τον Δεκέμβρη του 1966. Υποτιθέμενα, απεικονίζει λοιπόν τον "σωσία" Billy Shepherd. Ας δούμε αν ταιριάζει με τον άνδρα του White Album.



Συμπερασματικά λοιπόν διαπιστώνουμε ότι ο άντρας που όλοι σήμερα αναγνωρίζουμε σαν Πωλ Μακάρτνεϊ, με τον άνδρα από το White Album και έπειτα είναι το ίδιο πρόσωπο (κι όταν λέμε το ίδιο πρόσωπο, εννοούμε το ίδιο άτομο!)

Αλλά τελικά, είναι ίδιος ο Πωλ του '66 με τον Πωλ του '67;


Κάτι που μπορεί να προσέξει κάποιος με "γυμνό" μάτι & με ειδιαίτερη ευκολία είναι ότι το σχήμα του κεφαλιού ανάμεσα στα δύο άτομα διαφέρει δραματικά. Συγεκριμένα του Faul είναι πιο μακρόστενο. Ας κάνουμε άλλη μία σύγκριση, πάλι με αναφορά τον Τζων Λέννον. Στην παρακάτω φωτογραφία, προσέξτε επίσης τα ύψη μεταξύ των δύο. Θα σας χρειαστεί η παρατήρηση λίγο πιο κάτω.


Το κεφάλι του Τζων, για μια ακόμη φορά "εφαρμόζει" ακριβώς πάνω στη φωτογραφία.


Του Faul όμως όχι και τόσο σε σχέση με του Πωλ δεν θα λέγατε; Το κεφάλι του μεγαλώνει! Όχι μόνο διαφέρει στο μέγεθος και στο σχήμα αλλά και στο ύψος! Εκεί που ο Τζων είχε πιο μακρόστενο κεφάλι, το κεφάλι του Faul τώρα γίνεται πιο μακρύ, στενό, ενώ "κερδίζει" και πόντους στο ύψος!

Ας το αναλύσουμε λίγο περισσότερο αυτό. Γνωρίζουμε ότι οι δύο άντρες είχαν περίπου το ίδιο ύψος (1.79), όπως αποδεικνύεται και από τα παρακάτω στιγμιότυπα από το Ed Sullivan Show στις 14 Αυγούστου του 1965.


Ο Πωλ ήταν επίσης στο ίδιο ύψος με τον Τζων τρεις μήνες αργότερα στα γυρίσματα του Day Tripper video στις 23 Νοεμβρίου του 1965.


Στο εξώφυλλο του Sgt. Pepper όμως από το άλμπουμ του '67 φάινεται να έχει πάρει καμμιά 10αριά πόντους. Αυτό φαίνεται και στις φωτογραφίες του συνοδευτικού booklet.


Η διαφορά είναι επίσης εμφανής στα κέρινα ομοιόματα του Madame Tussaud's στο Λονδίνο, τα οποία πάντα είναι πιστά στον πόντο σε σχέση με τον απεικονιζόμενο.


(Παρατηρούμε ότι Πωλ Μακάρτνεϊ και Τζων Λέννον έχουν το ίδο ύψος, αφού τα ομοιόματα δημιουργήθηκαν πριν το 1967)

Παρακάτω βλέπουμε 2 φωτογραφίες, η μία τραβηγμένη πριν το 67 και η άλλη μετά.

Και μετά το '67...


Η διαφορά στο ύψος είναι εμφανέστατη κι ενώ οι γυναίκες θα σας διαβεβαιώσουν ότι τα τακούνια κάνουν θάυματα, εδώ μιλάμε για μια δραματική αλλαγή! Επιπλέον, τηρουμένων των αναλογιών, οι διαφορά είναι στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες συγκρίσεις! Επιπλέον, θα ήταν ενδιαφέρον πιθανόν για την "ιστορία" να πούμε ότι η δεύτερη φωτογραφία είναι τραβηγμένη σε νεκροταφείο! Γιατί τι πιο ρομαντικό για ένα ζευγάρι, σε μια φωτογράφιση περιοδικού από το να κάνουν τον περίπατό τους σε ένα νεκροταφείο!

Πάμε τώρα στα μάτια του Πωλ και του Faul...

Οι "βετεράνοι" φανς των Beatles θα θυμούνται ότι ο Πωλ είχε μάτια μελί προς καστανά. Αυτό αποδεικνύεται από τις πολλές έγχρωμες φωτογραφήσεις και βίντεο που διασώζονται. Τα μάτια όμως του σωσία είναι ξεκάθαρα πράσινα!


Και μια πιο πρόσφατη από το 2000...

ΠΡΑΣΙΝΑ!!
Πάμε πάλι τώρα στο Sgt. Pepper's. "Φρέσκος" από το χειρουργείο και πάνω στη δόξα των Beatles, o Faul φορούσε καστανούς φακούς ή είχε γίνει ρετούς στις φωτογραφίες της εποχής για να συνάδει με τα χαρακτηριστικά του προκατόχου του!

ΚΑΣΤΑΝΑ!!!

http://www.ofioyxos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...