ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

0 Χρησιμοποίησαν το e-coli για τη δημιουργία βιοκαυσίμων

Bενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και καύσιμο αεροσκαφών

Ερευνητές του Ινστιτούτου Βιοενέργειας του υπουργείου Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών επεξεργάστηκαν γνωστά βακτήρια e-coli, τα οποία υπάρχουν στα έντερα όλων των ζώων, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, για να δημιουργήσουν καθαρά βιοκαύσιμα τριών τύπων: βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και καύσιμο αεροσκαφών. Είναι η πρώτη φορά που παράγονται από βιομάζα και τα τρία βασικά καύσιμα μεταφορών με χρήση του κολοβακτηριδίου E.coli.

Η σελλουλόζη και η ημισελλουλόζη που περιέχονται στη φυτική βιομάζα θεωρούνται πηγές σακχάρων που μπορούν να μετατραπούν σε καύσιμο, ωστόσο είναι δύσκολη η εξαγωγή τους, καθώς είναι ενσωματωμένα στο σκληρό, ξυλώδες υλικό λιγνίνη.

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν αυτά τα δύο σάκχαρα σε απλούστερα κατάλληλα για την παραγωγή καυσίμου. Για αυτές τις διαδικασίες γίνεται χρήση μιας σειράς μικροοργανισμών ή ενζύμων.

Οι επιστήμονες του JBEI επεξεργάστηκαν για το σκοπό αυτό στελέχη του βακτηρίου e-coli. Στη συνέχεια έκαναν ένα ακόμα βήμα και δημιούργησαν τρεις τεχνητές “διόδους” μεταβολισμού για να παράξουν τρία διαφορετικά καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...