ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

0 To προφητικό ημερολόγιο του 1986, της Pirelli Hellas!


Chrisgio:
Θεώρησα σωστό να καθαρογράψω το κείμενο για να μπορεί ο καθένας με ευκολία να διαβάσει.

«ΔΑΠΑΝΑΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ»
Με αυτή τη φράση ο Πρωθυπουργός κ. Ανδρέας Παπανδρέου συνόψισε απλά μια σειρά από συλλογίσμούς στις εκτεταμένες δηλώσεις του σχετικά με τη σταθεροποίηση της Εθνικής μας Οικονομίας.
Στις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού απάντησαν με δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίαςκ. Κ. Μητσοτάκης, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ανανέωσης κ. Κ. Στεφανόπουλος, επίσης με δηλώσεις του και το ΚΚΕ εσ. με ανακοίνωσή του, για να περιοριστούμε μόνο στα περιλαμβανόμενα στη Βουλή Κόμματα.
Τις δηλώσεις και ανακοινώσεις ακολουθούν θυελλώδεις συζητήσεις εκατομμυρίων Ελλήνων κάθε ιδιότητας και επαγγέλματος, που ρωτούν ή απαντούν στο αν υπερκαταναλώνουμε, ποιοί καταναλώνουμε, πως καταναλώνουμε και τι υπερκαταναλώνουμε.
Οι συζητήσεις φουντώνουν, η ΕΡΤ 1 πάντα κοντά στα γεγονότα και με την πολύ γνωστή εκπομπή «ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ» εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο καλώντας τέσσερις οικονομολόγους και οικονομικούς συντάκτες να συζητήσουν το θέμα «Καταναλώνουμε περισσότερα απ’ όσα παράγουμε».
Η συζήτηση ζωντανή και ενδιαφέρουσα διήρκεσε δυόμiση ώρες και κράτησε εκατομμύρια Ελλήνων «καρφωμένους» στην τηλεόραση. Η πρωτοβουλία της ΕΡΤ 1 επαινέθηκε απ’ όλους τους τηλεκριτικούς. Η επικαιρότητα του θέματος ήταν τέτοια ώστε γνωστό οικονομικό περιοδικό απομαγνητοφωνεί και δημοσιεύει σε δύο τεύχη του όλη τη συζήτηση (50 δακτυλογραφημένες σελίδες).
Ποτέ άλλοτε η οικονομική πολιτική δεν έγινε αντικείμενο μελέτης τόσο εμπεριστατωμένης και τόσο πλουραλιστικής. Τόνοι από χαρτί και μελάνι ξοδεύτηκαν στον τύπο για να γραφτούν γνώμες και σκέψεις πολιτικών, οικονομολόγων και απλών πολιτών για το καυτό θέμα της υπερκατανάλωσης, θέμα που αγγίζει όλους μας.
Ευχής έργο θα ήταν όλοι οι Έλληνες και πρώτα τα νέα παιδιά, το μέλλον μας, να είχαν τη δυνατότητα αλλά και το χρόνο να μελετήσουνόλες αυτές τις απόψεις. Πράγμα όμως ακατόρθωτο. Το υλικό σκορπισμένο και ο χρόνος ελάχιστος.
Γι αυτό η PIRELLI HELLAS αποφάσισε να κάνει αυτή την έκδοση που αφιερώνει στους νέους. Μέσα από τα σκωπτικά σκίτσα του Κώστα Μητρόπουλου που στην πραγματικότητα είναι μαθήματα οικονομικής πολιτικής, εκφράζονται όλες οι απόψεις. Μπορεί να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε με το μήνυμα κάποιου σκίτσου. Κάπου όμως θα βρείτε και τη δική σας άποψη ή αυτή που θα θέλατε να είναι η δική σας. Γι’ αυτό λοιπόν η PIRELLI HELLAS σας προσφέρει τη δυνατότητα να κόψετε το σκίτσο αυτό για να το χρησιμοποιήσετε σαν αφετηρία συζήτησης στο μαγαζί, στο εργοστάσιο, στο γραφείο ή στο σχολείο. Ή και να φυλάξετε το ημερολόγιο σε κάποιο συρτάρι και κοιτώντας τα που και που, να αναρωτιέστε όποιοι και αν είστε, «Μήπως κάπου είμαι και εγώ;»
PIRELLI HELLAS

Chrisgio:
Λίγα χρόνια αργότερα ο φαύλος Ανδρέας, το 1989, έλεγε το περίφημο «Τσοβόλα δώστα όλα», ξεχνώντας τι ανακοίνωνε στους ιθαγενείς του μόλις πριν 3 χρόνια! Οι προτεραιότητές του είχαν αλλάξει. Ήταν η με κάθε τρόπο διατήρησή του στην εξουσία που τελικά δεν κατάφερε.
Με το ημερολόγιο της η Pirelli έστειλε ένα μήνυμα, που δυστυχώς πήγε στο βρόντο.
Το 1991, η Pirelli αποφάσισε και έκλεισε στο εργοστάσιο στην Πάτρα.


Ήταν τότε που το 75% των ελαστικών που αγόραζαν οι Ελληνες κατασκευάζονταν στην Ελλάδα από Ελληνικά χέρια.

Ήταν τότε που στην Πάτρα οι εργάτες του εργοστασίου, περιφρουρούσαν την «δίκαιη» απεργία τους (τρομάρα τους) η οποία τελικά στέφθηκε από επιτυχία. Πέτυχαν τον σκοπό τους. Σήκωσαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους

ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!


ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...