ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

0 Pushkar Fair - Ινδία

Κάθε χρόνο, στην πόλη Pushkar, μια μικρή πόλη 14.000 κατοίκων και από τις αρχαιότερες πόλεις της Ινδίας, στην πολιτεία Rajasthan, διοργανώνεται μια έκθεση-πανηγύρι γνωστή ως "Pushkar Fair". Είναι μια έκθεση με καμήλες και διάφορα άλλα  ζώα που διαρκεί πέντε ημέρες. Διοργανώνεται το μήνα Kartika του ινδουιστικού ημερολογίου. Είναι ο μήνας που ξεκινά με το νέο φεγγάρι του Νοεμβρίου και είναι ο όγδοος μήνας του έτους.

Φωτογραφία pushkarfair
Είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του είδους της στον κόσμο κι εκτός από την αγορά και πώληση ζώων, έχει γίνει σημαντικός πόλος έλξης τουριστών. 
Εκτός από σημαντικό οικονομικό γεγονός είναι και μια θρησκευτική εκδήλωση προς τιμήν του θεού Brahma.
Χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν στις όχθες της λίμνης Pushkar, εκεί όπου γίνεται η έκθεση. 
Φωτογραφία Ekabhishek
Πολλοί προσκυνητές ρίχνουν μια ιερή βουτιά στα νερά της λίμνης και έτσι ξεκινάει η γιορτή. Πιστεύουν ότι αυτό οδηγεί προς τη σωτηρία.
Οι άνδρες πωλούν και αγοράζουν ζώα, που μπορεί να είναι καμήλες, αγελάδες, πρόβατα και κατσίκες. Οι γυναίκες επισκέπτονται τους πάγκους, που είναι γεμάτοι με ρούχα, βραχιόλια, υφάσματα κ.ά.
Φωτογραφία mantra_man
Περισσότεροι από 200 χιλιάδες άνθρωποι και 50 χιλιάδες καμήλες συγκεντρώνονται στη έκθεση. Οι καμήλες είναι στολισμένες και παρελαύνουν στου αμμόλοφους, στο νότιο τμήμα της λίμνης. Άνθρωποι από τις διάφορες φυλές των γειτονικών χωριών μαζεύονται στη λίμνη, με τις πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές τους.
Φωτογραφία mantra_man
Η έκθεση ξεκινά με αγώνα δρόμου καμήλων, μουσική και τραγούδια. 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης γίνονται διάφοροι διαγωνισμοί, όπως ο "matka phod" ή "το μακρύτερο μουστάκι" και ο "νυφικός" διαγωνισμός. 
Αυτοί οι δύο διαγωνισμοί είναι που προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες. 
Φωτογραφία Fine clickr
Φωτογραφία Fine clickr
Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται και αγώνας κρίκετ μεταξύ της ομάδας του Pushkar και ομάδας των επισκεπτών, καθώς και η  διελκυστίνδα, που αποτελεί δημοφιλές παιχνίδι,  κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Είναι μια σημαντική εκδήλωση με ιστορικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο. 
Φωτογραφία Fine clickr
Φωτογραφία Koshy Koshy
Πηγές  1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...