Μπορεί η Κροατία να έχει πανέμορφες πόλεις, σαν το Ντουμπρόβνικ, όμως κατά κοινή ομολογία το ομορφότερο place-to-be είναι στην ορεινή περιοχή Lika-Seni.

Ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Κροατίας αποτελείται από συνολικά 16 ξεχωριστές λίμνες, η κάθε μια σε διαφορετικό επίπεδο, που καλύπτουν μια έκταση 296.85 τετ. χλμ. Οι λίμνες βρίσκονται σε ύψος που κυμαίνεται από 367μ. μέχρι 1279μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και χύνονται στον ποταμό Korana. Το μέρος προστέθηκε στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1979 σε ένδειξη αναγνώρισης της «απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς» του.


Η φράση αυτή μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί τόσες φορές που να έχει καταντήσει σχεδόν κλισέ, όμως περιγράφει με τον πιο ταιριαστό τρόπο το μέρος. Εκτός του μεγάλου αριθμού εντυπωσιακών καταρρακτών και του πυκνού καταπράσινου, πλούσιου σε πανίδα, δάσους που τις περιβάλει, τα χρώματα των λιμνών δημιουργούν μια άκρως εντυπωσιακή παλέτα γαλάζιου, πράσινου, γκρίζου και μπλε. Τα ιδιαίτερα αυτά χρώματα αλλάζουν διαρκώς ανάλογα με τη γωνία του ηλιακού φωτός και με την ποσότητα των ορυκτών ή των μικροργανισμών που κολυμπούν στο νερό.

Το μέρος είναι ένα από τα πιο τουριστικά της χώρας, αφού προσφέρει στους χιλιάδες επισκέπτες που καταφτάνουν εκεί κάθε χρόνο μια θεαματική θέα, όμοια της οποίας δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο. Συν τοις άλλοις, τα περίπου 8χλμ. διαδρόμων και ξύλινων ραμπών που περιτριγυρίζουν τις λίμνες είναι ακριβώς ό, τι πρέπει για να εξερευνήσει κανείς την περιοχή. Όπως είναι λοιπόν φυσικό, το μέρος είναι ένας λατρεμένος προορισμός ιδανικός για hiking. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς τις λίμνες Plitvice από πλευράς καιρού είναι το καλοκαίρι. Από πλευράς κόσμου το φθινόπωρο, όταν τα μεγάλα πλήθη έχουν πλέον αρχίσει να υποχωρούν.


 http://www.tnsite.gr/