ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

0 Το είδος του δημοψηφίσματος που τελικά θα επιλεγεί, ίσως κρύβει... εκπλήξεις!

 Στον απόηχο της ανακοίνωσης του πρωθυπουργού περί Δημοψηφίσματος στο οποίο ο "κυρίαρχος λαός" θα αποφασίσει αν επιθυμεί την νέα δανειακή σύμβαση και το "κούρεμα" του χρέους ή όχι, προσπαθούμε οι δημοσιογράφοι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
  Πρέπει να περιμένουμε τις διευκρινήσεις για το ΑΚΡΙΒΕΣ είδος του δημοψηφίσματος, αφού όπως με ενημέρωσε πριν από λίγο γνωστός Συνταγματολόγος "το θέμα Δημοψήφισμα, δεν μπορεί να αναλυθεί αν δεν γνωρίζουμε το είδος του".
  Από τα διάφορα είδη του Δημοψηφίσματος θέλω να σταθώ στα παρακάτω:
 Υπάρχει λοιπόν τo Γνήσιο Δημοψήφισμα = Λήψη μίας απόφασης από το ίδιο το εκλογικό σώμα με την επιλογή μεταξύ δύο συγκεκριμένων λύσεων, κατά τρόπο ελεύθερο, χωρίς εξαναγκασμό οποιουδήποτε είδους.


 Το Γνήσιο Δημοψήφισμα μπορεί να είναι:
Συμβουλευτικό Δημοψήφισμα ή Αποφασιστικό Δημοψήφισμα.
 1) Συμβουλευτικό Δημοψήφισμα: δεν δεσμεύει την κυβέρνηση να ακολουθήσει την απόφαση του δημοψηφίσματος, εκφράζει την γνώμη του εκλογικού σώματος για απόφαση που θα λάβει άλλο όργανο.

  2) Αποφασιστικό Δημοψήφισμα: η γνώμη του εκλογικού σώματος δεσμεύει, είναι δηλαδή αποφασιστικό.
  Προσέξτε τώρα: κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986 δημιουργήθηκε έντονη διχογνωμία για το αν το Δημοψήφισμα για Κρίσιμα Εθνικά Θέματαγια ( αρθ 44 παρ 2) είναι συμβουλευτικό ή δεσμευτικό. Ξεκάθαρη απάντηση, δεν δόθηκε!
  Τέλος, θα ήθελα να διαβάσετε προσεκτικά την παρακάτω παρατήρηση:
  " Εάν ψηφισμένο από την βουλή νομοσχέδιο εγκριθεί με Δημοψήφισμα, τούτο δεν επιφέρει ίαση της τυχόν αντισυνταγματικότητας, αφού ΟΥΤΕ το εκλογικό σώμα δεν απαλλάσσεται από τις συνταγματικές δεσμεύσεις".
  Θα επανέλθω την Τρίτη το βράδυ στον ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ γιατί όπως αντιλαμβάνεστε μέχρι να φτάσουμε να "αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός" υπάρχει... πολύς δρόμος!
Κώστας Χαρδαβέλλας

http://www.pyles.tv/Blogs/Kostas-Chardavellas-Blog/October_2011/dimos_2.aspx
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...