ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

0 Βρέθηκε τάφος πολεμιστή των Vikings

Χρονολογείται γύρω στο 1.000 μ.Χ.

Κρίνοντας από τον… ιδιαίτερο τάφο του ο πολεμιστής αυτός είχε ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Vikings.

Βρέθηκε θαμμένος σε μια βάρκα μήκους 5 μέτρων μαζί με το ξίφος, το τσεκούρι του και άλλα χάλκινα αντικείμενα από αρχαιολόγους σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα Highlands της Σκωτίας.

Πρόκειται για τον πρώτο τάφο τέτοιου είδους που ανακαλύπτεται ανέπαφος και χρονολογείται γύρω στο 1.000 μ.Χ.




Για περίπου 200 χρόνια, από το τέλος του 8ου αιώνα μέχρι την εποχή της βασιλείας του Alfred the Great, Δανοί και Νορβηγοί πειρατές λεηλατούσαν τις βρετανικές ακτές και προς το τέλος αυτής της περιόδου μετακινήθηκαν προς το εσωτερικό της χώρας προσπαθώντας να την κατακτήσουν.

Το 1016 ο Canute έγινε ο πρώτος δανός βασιλιάς όλης της Αγγλίας.



Ο τάφος χρονολογείται περίπου σε εκείνη την εποχή και δείχνει πόσο πλούσιοι είχαν γίνει οι Vikings. Τότε πολλοί είχαν αρχίσει να ασπάζονται το χριστιανισμό αλλά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν, ο συγκεκριμένος ευγενής φαίνεται πως ήταν προσηλωμένος στην παλιά θρησκεία των Νορβηγών.



Βρέθηκαν ακόμη δύο δόντια του πολεμιστή και θραύσματα από οστά. Είχε ταφεί με την ασπίδα πάνω στο σώμα του ενώ στη συνέχεια πάνω στον τάφο του τοποθετήθηκαν πέτρες.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...